Visby IBK kan räkna med publikstöd även i Karlstad

Storpubliken gjorde sitt, men det räckte inte för Visby IBK i den första playoff-finalen mot Karlstad. Nu hoppas Visbylaget även på stöd från läktarhåll i Värmland på onsdag. ”Vi har våra trogna supportrar som åker överallt och ser oss”, säger Joakim Bandholtz.

Bra tryck i Ica Maxi arena.

Bra tryck i Ica Maxi arena.

Foto: Michael Häglund

Innebandy2023-04-03 07:30

1546 personer gjorde sitt för att heja fram Visby IBK.

Stämningen och trycket i Ica Maxi arena på lördagskvällen gick inte att klaga på. Men hemmalaget förlorade det första mötet, även om Visby var ytterst nära att hämta upp ett 0–4-underläge och jagade ett kvitteringsmål i sista perioden.

I stället punkterade Karlstad tillställningen i powerplay i slutminuterna och vann med 6–4.

På onsdag avgörs rond 2 i Colorama arena – och gotlänningarna kan räkna med ett visst publikstöd även där.

– Vi har några i laget från närliggande orter, så ett visst stöd kommer det nog att vara, säger Joakim Bandholtz, tränare och sportchef i Visby IBK till Helagotland.se.

Anders Skoog kommer från Filipstad, både Albin Lundell och Eddie Nissen-Sandberg är från Mariestad och Simon Sunnercrantz från Lidköping som inte heller ligger alltför långt från Karlstad. Dessutom har assisterande tränaren Sabina Wedberg sitt ursprung i Kristinehamn.

– Skoog kommer själv att dra dit ett gäng och sedan får vi se om de sammanstrålar med övriga med Visbykoppling. Det kan nog bli 70, 80 eller 90 pers i alla fall. Sedan har vi våra trogna supportrar i Hugo Lindberg och Gustav Johanssons familjer som i stort sett åker överallt och ser oss. Det brukar även Albins göra. 

undefined
Joakim Bandholtz i Visby IBK.

Visby IBK:s fans kommer att få en egen läktarsektion i Colorama arena.

– Vi hoppas på lite tryck där. I bortamatchen mot Bele var det kanske 100-150 som hejade på oss. Det blir en extra tändning och ger energi, fortsätter Joakim Bandholtz.

Karlstad har snittat strax under 500 personer på sina matcher i allsvenskan i vinter. 

– Även Karlstad har en klack. Det trycket som varit på våra hemmamatcher i playoff har jag aldrig upplevt på Gotland tidigare. Det är som att gå på fotboll i allsvenskan eller något. Konstant tryck hela tiden. Jag upplevde det inte på samma sätt när vi gick upp 2019. 

Hur mycket kan du ta in där nere vid planen under en match?

– Det är lite svårt att njuta just under matchen. Men mot Bele i den sista tycker jag att jag kunde göra det. För andra matchen i rad i playoff hade vi över 1500 på plats i arenan. Otroligt kul att så många engagera sig i det vi håller på med. Det märks också på stan och ger en extra krydda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!