Visby IBK-spelare riskerar avstängning

Mathias Forre, Visby IBK riskerar att bli avstängd efter incidenten i senaste matchen mot Linköping i SSL i lördags.

Det var under matchen i lördags mellan Visby IBK och Linköping som Mathias Forre fick en fem minutersutvisning och som nu är anmäld.

Det var under matchen i lördags mellan Visby IBK och Linköping som Mathias Forre fick en fem minutersutvisning och som nu är anmäld.

Foto: Emelie Stenqvist

Innebandy2019-11-05 16:56

Visby IBK:s Mathias Forre är anmäld av Svenska Innebandyförbundets videogrupp för bestraffning för förseelsen han var inblandad i vid lördagens hemmamatch mot Linköping i Svenska Superligan.

Det var en sammanstötning i slutet av första perioden mellan Mathias Forre och Linköpings Felix Lanver där Forre blev utvisad i fem minuter för hårt spel.

I samband med sammanstötningen med Felix Lanver som ramlade omkull ska Forre tryckt till med sin fot på Lanvers överkropp när han satt ner, skriver videogruppen.

– Det var i en närkamp som det ofta blir och när jag är på väg därifrån, då är jag lite ur balans och trycker ner foten på honom, men jag kunde ju lika gärna ramlat över honom. Jag tycker inte att det är någon stor grej, jag har själv fått klubbor i huvudet, armbågar i ansiktet, det är sånt som händer i stridens hetta, säger Mathias Forre.

Och han fortsätter:

– Jag tycker att det i så fall skulle vara ett personligt straff, killen fortsatte att spela matchen, hade han blivit långtidsskadad då hade jag ringt honom efteråt och bett om ursäkt, säger han.

Visby IBK:s tränare Fredrik Holmgren har fått del av anmälan.

– Jag delar inte domarnas uppfattning om att vi skulle ha fem minuter som vi fick i matchen. Nu har vi fått det och det är straff nog, det var inget våldsamt i själva smällen, så kanske Mathias skulle dömts för osportsligt och fått 2+10. Sen försvarar jag inte Mathias, det var dumt gjort det han gjorde, säger Fredrik Holmgren.

Och fortsätter:

– Överhuvudtaget tycker jag att det blivit för mycket med anmälningar av granskningsnämnden, jag förstår när det gäller allvarliga saker som huvudskador eller knän, men nu blir det för mindre allvarliga saker, säger han.

– Bara det att videogranskningsnämnden avslutar anmälan med att "stampningen ska bedömas av svagare karaktär"  gör ju att de fem minuter vi fick borde räcka, det är ett hårt straff i en match, säger Fredrik Holmgren.

Under de fem minuterna gick Linköping från 2-2 till ledning med 6-2, något Visby inte kunde hämta upp utan Visby föll med 6-8.

– Nu har Visby IBK möjlighet att komma med ett yttrande och efter det kommer juridiska nämnden ta ett beslut, säger Anton Rosenblad, Svenska Innebandyförbundet.

Just nu är det landslagsuppehåll i SSL och Visby IBK:s nästa match är hemmamatchen mot Dalen 16 november.

Visby IBK ligger sist i serien efter tio spelade omgångar och laget har spelat in sex poäng.

Visby IBK:s tränare Fredrik Holmgren tycker att straffet med fem minuter är redan tillräckligt.
Visby IBK:s tränare Fredrik Holmgren tycker att straffet med fem minuter är redan tillräckligt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!