Visby IBK tog historisk poäng i SSL

I tredje matchen kom Visby IBK:s historiska första seger och poäng i Svenska Superligan när man slog Höllviken med 12-9.

Fjolårets skyttekung, Tommy Bolin gjorde tre mål mot Höllviken.

Innebandy2019-10-05 18:54

Visby IBK tog äntligen säsongens första och samtidigt en historisk seger i Svenska Superligan när man slog Höllviken borta med 12-9.

– Det visar att det finns gott om vinnarskallar i laget där vi täckte 50 procent av skotten, det var en härlig seger, säger Fredrik Holmgren.

Men första perioden var man inte speciellt nöjda med.

– Det var rena svängdörrarna där vi gjorde en otroligt dålig första period och vi var rejält besvikna, men pratade igenom det och gjorde sen en riktigt bra andra period, säger Fredrik Holmgren, tränare i Visby IBK.

Den som gillar att se mål i innebandy fick nog så de teg, redan efter första perioden stod det 4-4 och i den andra exploderade Visby IBK och vann perioden med 5-1.

Tommy Bolin som blev förra årets skyttekung har haft tungt med målskyttet på de två första matcherna, men nu lossnade det och han fick göra tre mål.

– Det behövs att alla kommer igång och bra för den formationen, säger Holmgren.

Men en spelare som var ännu "värre" med målskyttet var Hassan Hajo som satte hela fem mål.

–  Det var starkt gjort.

I Visby IBK var Adam Kimström tillbaka i laget och han gjorde ett av målen, men om det bara var en tillfällig comeback vet man inte.

– Vi hade problem med sjukdom med Jovic borta och ställde frågan till Kim som ställde sig positiv, jättekul och viktigt för oss. Sen har vi inte pratat om någon fortsättning, så vi får se, säger Holmgren.

Nästa vecka spelar Visby IBK nästa match i SSL, då hemma på torsdag mot Warberg.

Matchfakta

Svenska Superligan

Höllviken-Visby IBK 9-12 (4-4, 1-5, 4-3)

Första perioden: 1-0 (5.19) Fabian Östman, 1-1 (7.30) Jesper Eliasson, 2-1 (8.52) Pontus Karlsson Martell, 2-2 (10.17) Hassan Hajo (Albin Lundell), 3-2 (10.42) Pontus Karlsson Martell, 4-2 (pp) (13.40) Johannes Wilhelmsson, 4-3 (17.51) Tommy Bolin (Wilmer Viinamäki), 4-4 (18.17) Adam Kimström (Kasper Broby). Skott: 15-7.

Andra perioden: 4-5 (1.30) Kasper Broby, 5-5 (10.30) Lukas Eldholm, 5-6 (11.01) Hassan Hajo (Emil Zetterberg), 5-7 (12-01) Hassan Hajo (Emil Zetterberg), 5-8 (16.08) PP Tommy Bolin (Kasper Broby), 5-9 (19.01) Tommy Bolin (Wilmer Viinamäki).

Skott: 8-10.

Tredje perioden: 5-10 BP Albin Lundell, 6-10 (11.17) Lukas Eldholm, 7-10 (12.38) Lukas Eldholm, 7-11 (14.36) Hassan Hajo (Albin Lundell), 8-11 (15.18) Lukas Eldholm, 9-11 (19.17) Daniel Persson, 9-12 (19.41) Hassan Hajo i tom bur.

Skott: 17-9. Totalt: 40-26.

Adam Kimström var tillbaka i Visby IBK om det blir fler matcher är inte klart.