NHL-draftad kanadensare förstärker backsidan

Nikolas Koberstein förstärker Visby Roma. Den NHL-draftade 23-åringen är en välkommen förstärkning till lagets sargade backuppsättning.

Till Visby Romas glädje kom forwarden Ryker Leer (till höger) med goda vitsord och rekommendationer gällande Nikolas Koberstein. Under torsdagen anländer nyförvärvet till Gotland.

Till Visby Romas glädje kom forwarden Ryker Leer (till höger) med goda vitsord och rekommendationer gällande Nikolas Koberstein. Under torsdagen anländer nyförvärvet till Gotland.

Foto: Stig Hammarstedt

Ishockey2019-11-13 20:05

Kanadensaren Nikolas Koberstein ansluter till Visby Roma. Försvararen draftades av Montreal Canadiens som 125:e spelare totalt i NHL-draften 2014. Han ses som en direkt ersättare till Lucas Hedlund som lämnade klubben tidigare i höstas. 

– Det är en jättespännande allroundback med ett bra skott. Att han är högerfattad är ett stort plus, för just nu har vi inte haft någon högerfattad back. Det öppnar upp möjligheter för oss i powerplay, säger Visby Romas sportchef André Lundholm.

Han fortsätter: 

– Vi har värvat honom för att gå in som en av våra toppbackar, sedan ska man därmed inte utgå från att han ska dominera varje match. Hockeyettan är så pass bra och han kommer behöva anpassa sitt spel, så det vore orättvist att ha för höga förväntningar, säger André Lundholm. 

På grund av skador har Visby Roma i skrivande stund endast tre ordinarie backar tillgängliga.

Nikolas Koberstein har tidigare spelat med Visby Roma-forwarden Ryker Leer och det är på så vis han dök upp på Visby Romas radar.

– Det är Ryker som först förde honom på tal och tipsade om NIkolas, därefter har jag kollat på en del videos som verifierar Rykers beskrivning av Nikolas. Jag tog kontakt med Nikolas den gångna helgen och han var jätteintresserad direkt, sedan har det fallit på plats snabbt. 

Utefter omständigheterna tycker sig Lundholm ha bra koll på nytillskottets färdigheter.

– Det tycker jag, så god koll som man kan ha. Det är ju alltid svårt och någon form av riskmoment, men han kommer från en bra liga där han varit lagkapten, vilket är ett ärofyllt uppdrag i Nordamerika och innefattar mer än vad uppdraget gör här. Jag tror att det kan bli en superintressant spelare.

På torsdagseftermiddagen svensk tid var Nikolas Koberstein just i färd med att kliva ombord på ett flyg från Edmonton när GT-sporten nådde honom för en kort kommentar.

– Jag ser fram emot det här, det ska bli en väldigt häftig erfarenhet att komma till en ny plats och spela en ny typ av ishockey. Jag är väldigt förväntansfull, säger Nikolas Koberstein på telefon.

Det blir en omställning att spela på en större rink.

– Jag tror att det blir ett annat spel med mycket fart och att det troligen blir mer utrymme jämfört med vad jag är van vid här i Nordamerika. Det ska bli spännande att lära sig det spelet och utveckla en för mig ny spelstil. 

Koberstein anländer till Gotland under torsdagen och gör sin första träning med laget redan samma kväll. Förhoppningen är att han ska vara registrerad och spelklar till den 23 november, en helg med dubbla bortamatcher mot Hudiksvall och Enköping.

Karta: Visby Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!