Bottenlaget satte stopp för segersviten

Visby Roma bombarderade motståndarmålet, men Hanvikens målvakt Hugo Edlund stod pall.

Mikael Adamsson räddade en poäng för Visby Roma som föll med 3-4 efter straffar mot bottenlaget Hanviken.

Ishockey2019-10-25 22:00

Visby Roma visade gryende form och åkte till Tyresö för att hämta sjätte raka segern i Hockeyettan Östra.

Men istället blev det bottenlaget Hanviken som jublade när slutsignalen ljöd i Tyresö ishall.

Hanviken som låg näst sist inför fredagens möte med delade tabelltvåan Visby Roma stod för en helgjuten försvarsinsats och inte minst målvakten Hugo Edlund.

Visby Roma som haft bekymmer med målskyttet i säsongsinledningen hade det även den här kvällen.

William Erenrot gav förvisso laget ledningen med 1–0 i boxplay, men annars var Visby Roma uddlöst i kombination med en storspelande Hugo Edlund som motade 46 skott. Hanviken var desto mer effektivt och när Robin Askebrand i andra perioden kvitterade var det inte helt logiskt. Visby Roma fick flera chanser att återta ledningen i powerplay, men utan att lyckas. Istället utnyttjade Hanviken ett missförstånd mellan Jonatan Stuxberg och Adam Rachidi bakom egen kasse och satte 2–1 genom Felix Liljegren och två minuter senare 3–1 i powwerplay.

Visby Roma kom tillbaka genom två sena mål av Teemu Huttu och Mikael Adamsson som med sitt distinkta skott räddade en poäng till gotlänningarna.

I förlängningen låg Visby Roma på, men Edlund höll tätt och släppte i den efterföljande straffläggningen bara in en puck (Teemu Huttu).

Tyresö satte två där Tim Andersson stod för den matchavgörande.

Matchfakta

Hockeyettan:

HANVIKEN SK 4

VISBY ROMA 3

(01, 10, 22, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (8.17) William Erenrot (Adamsson, Lovric). Andra perioden: 1–1 (10.59) Robin Askebrand (Ahlin).

Tredje perioden: 2–1 (9.54) Felix Liljegren (Ahlberg, Colton), 3–1 (11.04) William Garpenlöv (Liljegren, Carlsson). 3–2 (13.11) Teemu Huttu (Sandberg, Lovric). 3–3 (15.49) MIkael Adamsson (Erenrot, Palm).

Straffläggning: 4–3 Tim Andersson. Publik. 107.