Säsongen är planerad att starta några veckor senare än det var tänkt från början.
Fredagen den 2 oktober gästar Vallentuna Visby Ishall i Hockeyettans premiär.
Som det ser ut i nuläget utan publik, men det är inte det enda klubbarna måste förhålla sig till. Enligt ett medicinskt protokoll från Svenska Ishockeyförbundet och Folkhälsomyndigheten väntar en hel del åtgärder för att träningar och matcher ska tillåtas.
Bland annat ska distanseringen om 1,5 meter följas mellan spelare och ledare i alla delar av omklädningsrummet. Är det inte möjligt att använda ett omklädningsrum ska ytterligare ett användas. Allt för att undvika smittspridningsrisken.
– Det är ett väldigt omfattande protokoll vi har fått och det måste vi förstås göra vårt bästa för att lösa, men kommer att bli problematiskt att uppfylla i Visby Ishall. Sedan hoppas vi att förbundet har förståelse för att det kan se lite olika ut hos föreningarna, säger André Lundholm, sportchef i Visby Roma.
Den gamla hallen som invigdes 1975 är redan trång och sliten, inte minst omklädningsrummen.
– Med de här reglerna måste vi själva kanske använda ishallens alla fyra omklädningsrum. Motståndarna får väl byta om i någon av barackerna utanför... Sedan tror jag kanske ingen går runt med måttband och kollar. Vi ska göra vad vi kan.
1,5-regeln blir en utmaning och inte bara i omklädningsrummen. Samma avstånd gäller i spelarbåset.
– Det innebär spelarbås från mittlinjen till de förlänga mållinjerna ungefär, på båda sidorna. Det är ändå 21 spelare det handlar om.
Klubbarnas läkarteam ska också genomgå en medicinsk kontroll av spelare och ledare inför varje samling. Spelarna bör också anlända vid olika tidpunkter och inga gemensamma samlingar eller videogenomgångar får genomföras utan att klubbarna klarar regeln om social distansering.
– Vi hade bedrövliga förutsättningar redan innan i ishallen och det kommer inte att bli bättre nu, men är förstås viktigt att vi gör allt vi kan, annars kan Folkhälsomyndigheten stänga allt spel igen.
Visby Roma måste även se till att motståndarlagen inte behöver passera läktaren och spelarbåsen för att ta sig ut på isen.
– Det har inget med corona att göra, men så som det ser ut nu ska det inte behöva göra. Vi hoppas regionen hjälper oss att få till en dörr i sargen mitt emot bortalagets omklädningsrum.