Visby Roma förlorade svängig match

Ett Visby Roma i stort poängbehov tappade ledningen och föll borta mot serieledaren Hudiksvall.
– De är helt enkelt mycket bättre än oss i dag, säger lagkaptenen Erik Palm.

Visby Roma fick ge sig på bortaplan mot topplaget Hudiksvall.

ishockey2021-11-05 22:31

Sjundeplacerade Visby Roma kom till Holmen Center med ett stort poängbehov efter en strulig säsongsinledning och skador i mängder.

Man kopplade också överraskande greppet om matchen i den första perioden efter att stundtals ha blivit utspelat av ett skridskostarkt och fräscht hemmalag.

Ledningen kom tack vare effektivt powerplay-spel. Efter Hudiksvalls 1–0 genom Byström Johansson fick Visby Roma flera chanser i numerärt överläge – och tog vara på de flesta.

Calle Wäng ordnade kvitteringen i spel fem mot tre, när Joel Wahlgren fått fem minuter och matchstraff för en ful slashing och Gustav Nielsen satt två minuter för en tripping. Innan perioden var slut hade Visby Roma vänt matchen genom mål av Erik Winbergh i spel fem mot fyra.

Visby Roma hade därtill ett mål bortdömt sedan domartrion gjort bedömningen att William Erenrot använt sig av en "sparkrörelse" när pucken styrdes i mål med skridskon.

Övertaget efter förstaperioden blev dock kortvarigt.

Andra perioden blev spelmässigt något jämnare men Hudiksvall kvitterade och ryckte åt sig ledningen genom mål av backen Gustav Nielsen två gånger om.

Avgörande 4–2 kom tidigt i tredjeperioden efter ett misstag i egen zon av Erik Palm som slog en blindpass rakt i gapet på Christoffer Andersson som pangande in pucken bakom Anton Malmborg i Visby Romas kasse.

– Det är för dåligt. Jag missar helt enkelt en passning och får ta på mig det helt och hållet, säger lagkaptenen Erik Palm.

Bortalaget kraftsamlade för en reducering i slutskedet av matchen men försöket att ta ut målvakten blev resultatlöst.

– De är helt enkelt mycket bättre än oss i dag, säger Erik Palm.

Efter fredagens förlust och elva spelade omgångar har gotlänningarna fortfarande fyra poäng upp till den femte playoffplatsen i tabellen. I nästa match ställs Visby Roma mot streckkonkurrenten Wings borta på söndag 7 november.

Matchfakta

Hockeyettan Östra

Hudiksvall HC 4

Visby Roma HK 2

(1–2, 2–0, 1–0)

Period 1: 1–0 (9.19) A.Byström Johansson (J.Wiberg, C.Jansson), 1– 1 (17.45) C.Wäng (N.Kaila, C.Andersson), 1– 2 (19.57) E. Winbergh (C.Wäng, C.Andersson).

Period 2: 2– 2 (6.42) G.Nielsen (H.Lindström, L.Enqvist), 3–2 (17.14) G.Nielsen (W.Ignberg Nilsson, M.Linderborg).

Period 3: 4–2 (1.56) C.Andersson.

Skott: 39–18 (13–4, 10–9, 16–5)