Förstärkningen längtar efter att göra avtryck

Nick Koberstein är Visby Romas senaste nyförvärv. Den 23-årige kanadensaren väntas bli en ledargestalt i lagets för närvarande skadeskjutna försvar.

Visby Romas backnyförvärv Nick Koberstein draftades av Montreal Canadiens i den femte rundan 2014. Han har många egenskaper som passar väl för Visby Roma och förväntas bli en av lagets toppbackar.

Visby Romas backnyförvärv Nick Koberstein draftades av Montreal Canadiens i den femte rundan 2014. Han har många egenskaper som passar väl för Visby Roma och förväntas bli en av lagets toppbackar.

Foto: Jonas Bäckström Thurgren

Ishockey2019-11-22 20:49

Nick Koberstein anlände förra torsdagen, hans tidiga intryck av Gotland är goda.

– Det har varit toppen så här långt, det är en vacker ö och folk verkar vara väldigt artiga och välkomnande. Det har varit enkel omställning för mig och jag njuter av att vara här. Det är ett riktigt härligt gäng grabbar i laget, säger Nikolas Koberstein.

 Det gick snabbt i svängarna när Visby Roma dök upp som ett alternativ. 

– Ja, det får man säga. Jag är glad att den här möjligheten dök upp och ser verkligen fram emot att spela med Visby Roma. 

Både klubben och Koberstein har Visby Romas kanadensiske forward Ryker Leer att tacka för övergången, det var Leer som tipsade klubben om sin forne lagkamrat från college.  

– Vi spelade tillsammans för University of Alaska, gick samma kurser, bodde ihop och tillbringade i stort sett all tid tillsammans. Vi är väldigt bra polare. Hans beskrivning av Visby Roma vägde tungt och gjorde beslutet att komma hit enkelt.

Nick Koberstein hoppas bidra med fysiskt och stabilt spel i defensiven, bra speluppbyggnad och även utnyttja sitt skott när tillfälle ges. 

– Jag tycker om att delta i offensiven också, jag ser mig som en tvåvägsspelare som är allround. Med det sagt ser jag fram emot att bidra på det sätt laget önskar. 

Nick är högerfattad vilket har varit en bristvara i laguppställningen, han kan ge Visby Roma en ny dimension i powerplay.

Han fick se sitt nya lag spela förra fredagen (vinst hemma 6–0 mot Strömsbro).

– Vi spelar snabbt och tar upp pucken snabbt i spelvändningarna och backar upp puckhållaren bra, vilket är viktigt på den stora isen. Jag gillade verkligen vad jag såg i den matchen.

I helgen står Visby Roma inför höstens största utmaning, lördagens bortamatch mot Hudiksvall är en seriefinal. Det är i skrivande stund oklart om Koberstein finns med på isen.  

– Jag är inställd på att spela, på så vis är jag mentalt redo. Det skulle vara en fantastisk match att göra debut i.   

Under träningarna hittills har nyförvärvet imponerat på tränaren Hans Särkijärvi.

– Han kommer tillföra laget styrka och kraft. Vi är väldigt nöjda med det vi har sett på träningarna hittills. Dessutom är han högerfattad vilket är välkommet. Han behövs verkligen i det här läget när vi har skador på backsidan, säger Hans Särkijärvi. 

Nick Koberstein och Ryker Leer är nära polare sen collegetiden i Alaska.
Nick Koberstein och Ryker Leer är nära polare sen collegetiden i Alaska.
Karta: Visby Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!