Hanebring totalsegrare i cross-cup

Efter sju deltävlingar stod Emil Hanebring som slutsegrare i MX Outlet Cup i Linköping. Trots skada tog han de nödvändiga poängen.

Emil Hanebring laddar nu för GGN som blir hans nästa tävling.

Emil Hanebring laddar nu för GGN som blir hans nästa tävling.

Foto: Läsarbild

Ishockey2019-10-08 17:28

Emil Hanebring blev avrådd av sjukvårdare på tävlingsplatsen att köra sista deltävlingen i MX Outlet på grund av en revbensskada han ådragit sig för några veckor sen, men en totalseger i cupen stod på spel. I efterhand är han oerhört glad eftersom han körde hem totalsegern och dessutom utan förvärring av skadan.

– Det är kul med lite flyt för en gångs skull, men det var mycket i skallen efter samtalet med sjukvårdarna om att en krasch till 90 procent skulle innebära en punkterad lunga, men till slut lyckades jag lägga det bakom mig och bara tänka på körningen, säger Emil Hanebring.

MX Outlet Cup har haft sju deltävlingar under säsongen och inför den sista som var i helgen i Linköping låg Emil på en fjärde plats totalt, med stor chans att förbättra placeringen.

– Jag försökte ha koll på de värsta konkurrenterna under racen och se till att de låg bakom mig, säger han.

Första racet missade han starten, låg 34:a, men jobbade sig upp till en fin åttonde plats.

Andra heatet var stabilare och slutade med en tredje plats, men efter målgång hade han egentligen ingen aning om hur slutplaceringen i cupen skulle bli.

– I mål visste jag att jag inte kunde bli sämre än trea, när de ropade upp trean som inte var jag så blev jag ännu gladare och när jag sen blev etta så blev jag otroligt glad, det var en härlig känsla, säger han.

Nu närmast blir det lite vila innan han trappar upp träningen inför Gotland Grand National.

Emil Hantering lyckades köra hem cupen MX Outlet.
Emil Hantering lyckades köra hem cupen MX Outlet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!