Holtz hjälte för Djurgården mot Frölunda

Djurgården vann den andra åttondelsfinalen mot Frölunda med klara 7–2 och ordnade fram en tredje match, som spelas på torsdagen. 19-årige Alexander Holtz, som knappt fick vara med i den första matchen, gjorde två mål för Djurgården och hade två assist.

Alexander Holtz jublar efter att ha gjort 3–0 för Djurgården i storsegern mot Frölunda. Nu avgörs åttondelsfinalen i en tredje match, som spelas i Göteborg på torsdagen.

Ishockey2021-04-07 21:31

Efter matchen i Stockholm i måndags tränade Alexander Holtz ensam på Hovets is. Han hade bara spelat två minuter i matchen som Frölunda vann med 3–1.

Onsdagen i Scandinavium blev helt annorlunda. Holtz gjorde Djurgårdens tredje och sjätte mål, och spelade bland annat fram jämnårige kedjekamraten William Eklund till ett däremellan.

– Det är skönt att spela med William. Jag har saknat det. Jag tycker vi hittar varann bra därute, vi har spelat med varann väldigt mycket genom åren, säger Alexander Holtz till C More.

Djurgården tog ledningen genom Manuel Ågren redan efter 44 sekunder. Han kom fri efter svagt agerande av Frölunda i mittzon.

Rakhshani slog till

Christoffer Ehn hade chansen att kvittera i ett friläge efter tio minuter, men Mantas Armalis i Djurgårdsmålet räddade.

I stället ökade Djurgården till 2–0 i powerplay. Det tog bara 20 sekunder innan Rhett Rakhshani, tidigare i Frölunda, lämnades fri och smällde in skottet högt vid 16.12.

Två minuter in i andra perioden tappade hemmalaget kontrollen i mittzon på nytt. Alexander Holtz tog pucken, åkte mot mål och sköt 3–0 från långt håll.

Vid 8.14 kom 4–0. Denna gång blev Holtz och Willam Eklund fria, två-mot-noll, i en kontring. Eklund gjorde målet.

Sedan bytte Frölunda målvakt. Johan Mattsson, som varit bra i den första matchen, lämnade över till Niklas Rubin.

Åtta skott, fyra mål

Det gick inte mycket bättre. Backen Mattias Norlinder gjorde visserligen två mål för Frölunda i andra perioden, men Djurgården gick till vila med ledning 6–2. Hemmalagets målvakter släppte in fyra av gästernas åtta skott på mål i andra akten.

– Det är alldeles för dåligt, säger Mattias Norlinder till C More om Frölundas insats.

– Det är vi som bjuder på lägena. Vi håller oss inte till vårt spelsystem, fortsätter Norlinder besviket.

Även den tredje matchen spelas i Göteborg.