Holtz målskytt när Luleås segersvit bröts

För mindre än två dygn sedan valdes Alexander Holtz som sjua i NHL-draften. Mot Luleå visade Djurgårdens forwardstalang vägen i 3–2-segern efter förlängning. Trots sin första förlust för säsongen lyfte ändå norrbottningarna upp till serieledning i SHL-tabellen.

Djurgårdens Alexander Holtz jublade efter sitt 1–0-mål i 3–2-segern efter förlängning hemma mot Luleå.

Ishockey2020-10-08 21:45

Obesegrade Luleå kom till ishockeymatchen på Hovet i Stockholm med fyra raka segrar och maximala tolv poäng i SHL-tabellen. Men Djurgården, en seger och två förluster på sina inledande seriematcher, bröt norrbottningarnas segerrad och vann med 3–2 efter förlängning.

Forwardstalangen Alexander Holtz satte 1–0 för hemmalaget efter 6.04 i den första perioden sedan lagkaptenen Jacob Josefson skymt framför mål.

– Det blev jättebra, säger Holtz till C More.

Målet var 18-åringens andra för säsongen och första sedan han natten mot onsdagen svensk tid valdes av New Jersey, som sjua i den första rundan, i den årliga NHL-draften.

"Krigarinsats"

Luleås Petter Emanuelsson kvitterade till 1–1 efter 7.03 i andra perioden. Några minuter senare hade bortalaget också vänt matchen till 2–1, efter Isac Brännströms genombrytning och mål efter 10.46 i perioden.

Ledningen stod sig däremot inte speciellt länge, 72 sekunder för att vara exakt. Djurgårdens Niclas Bergström kvitterade till 2–2 efter 11.58.

Det oavgjorda resultatet stod sig igenom den tredje perioden och matchen gick till förlängning. Där avgjorde Djurgårdens 17-årige forward William Eklund genom en soloräd i spel tre mot tre efter 2.10 in i förlängningen.

– Jättekul, så klart. En riktig krigarinsats från hela laget, säger han till C More.

"Surt"

Eklund, själv aktuell för NHL-draften nästa år, har varit lagkamrat med nydraftade Holtz på både U18-, U20- och A-lagsnivå och hyllade sin kompis

– Att se en barndomsvän bli draftad är jättestort, så klart, säger Eklund.

Luleås assisterande tränare Henrik Stridh tyckte inte att laget kom upp i någon högre nivå.

– I förlängningen har vi väl någon chans, men de avgör. Det är surt, säger han till C More.

Trots förlusten lyfte ändå Luleå från andra till första plats i SHL-tabellen, tack vare en poäng efter ordinarie tid och tidigare serieledande Örebros 1–2-förlust borta mot Malmö. Djurgården är å sin sida kvar på tionde plats i tabellen.