"Johan är en sann karaktärsspelare"

Buffalo Sabres coach Ralph Krueger har ett gott öga till Johan Larsson. Schweizkanadensaren hyllar gotlänningens arbetsmoral.

Ralph Krueger tar ton i båset.

Ralph Krueger tar ton i båset.

Foto: Jeff Chiu/TT

Ishockey2019-11-10 20:04

Ralph Kruegers, i sammanhanget, mjuka ledarstil där han sätter individernas välbefinnande i fokus har hyllats unisont av hans spelare. Efter avslutad presskonferens på lördagskvällen stannade han till för en kort pratstund om Johan Larsson, och han var full av lovord.

– Med sitt gedigna jobb, där han ofta nöter ner motståndarna, skapar han goda förutsättningar för resten av laget. Enligt mig är hans kedja "top notch" i ligan, rollerna de spelar för laget är väldigt viktiga. Med lite mer flyt hade han fått göra mål här på hemmaplan, vilket hade betytt mycket för honom och det hade han varit värd, säger Ralph Krueger.

Han fortsätter: 

– Jag tycker att han står ut, han har varit viktig för oss tillsammans med Zemgus Girgensons och Kyle Okposo. Johan visar stor karaktär, dödar utvisningar och sätter en bra standard för hur vi behöver spela och vad vi måste göra för att nå framgång. Vi är väldigt nöjda med honom. 

Krueger tillträdde inför den här säsongen och han tycker Larsson underlättar för honom att nå ut till resten av laget.

– Just nu är vi i en läroprocess för att spela på rätt sätt, mycket handlar om att vara bra i spelet utan puck och forechecka. Johan visar vägen för oss och hans kedja förtjänar att få mer utdelning offensivt, vilket jag tror att de kommer få om de fortsätter på sin inslagna väg. Johan är en sann karaktärsspelare, säger Ralph Krueger. 

Under presskonferensen efter lördagskvällens match så tog Ralph Krueger tillfället i akt att tacka Sverige för den gångna veckan.

– Jag vill tacka Stockholm som värd för oss den här veckan. Det var enastående på alla sätt förutom resultaten i matcherna. Det har varit en fantastisk upplevelse som vi kommer värdera högt när vi smält ner förlusterna till värdefulla lektioner för oss.

Karta: Ericsson Globe
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!