"Johan är väldigt ärlig och rak"

John Vogl är en av de som följer journalister som följer Buffalo Sabres absolut närmast.Han är osäker på Johan Larssons framtid i Buffalo.

Johan Larsson och Rasmus Dahlin under en träning i Globen.

Johan Larsson och Rasmus Dahlin under en träning i Globen.

Foto: Anders Wiklund

Ishockey2019-11-10 20:04

Tillsammans med Mike Harrington och möjligen Joe Yerdon är John Vogl den journalist som troligen har bäst koll på Buffalo Sabres. Hans jobb är dedikerat till att bevaka Buffalo Sabres. Sedan förra året jobbar han för the Athletic.

– Det här är den artonde säsongen som jag bevakar Buffalo Sabres, berättar John Vogl. 

Vad har du för intryck av Johan Larsson?

– Det är en trevlig kille. Om du vill få rättvisande kommentarer kring hur laget spelar så är det Johan man ska prata med. Han är väldigt ärlig och rak i sina uttalanden, försöker inte försköna något när han pratar med media.  

Vad har han för status i Sabres?

– Tillsammans med Zemgus Girgensons och Kyle Okposo är Johan Larsson jätteviktig, man vet att de aldrig tummar på arbetsinsatsen, de slutar aldrig att röra på sig. De tar ett stort defensivt ansvar och lyckas också att skapa möjligheter framåt, trots att de matchas mot motståndarnas toppkedjor. De sätter an tonen för hur Sabres behöver spela

Vad tro du om hans framtid i Sabres?

– Det är tidigt på säsongen så det är svårt att säga, hans kontrakt går ut och han blir free agent. Det finns en del unga talanger i organisationen som kommer knacka på dörren för att ta en plats nästa säsong. Vi får se. Det fanns stunder efter förra säsongen som jag trodde att han inte skulle bli kvar heller. 

I laget kallas han "Angry Larry"? 

– Haha ja, det är lustigt för han är väldigt lugn och sansad utanför isen. Men på isen är han ilsken och uppskruvad, och det smittar av sig på resten av laget vilket är roligt att se.  

Hur står sig årets upplaga av Buffalo Sabres?

– Jag tror inte att Buffalo kommer vara ett lag för slutspel i år, de kommer ha sina toppar och dalar. Men jag tror att de har dragit lärdomar från förra årets fall under andra halvan av säsongen och i år kommer tabellpositionen i alla fall bli bättre, säger John Vogl. 

John Vogl, reporter som har bevakat Buffalo Sabres i 18 säsonger.
John Vogl, reporter som har bevakat Buffalo Sabres i 18 säsonger.
Karta: Ericsson Globe
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!