Larsson kritiseras – sprutade vatten på kameraman

Johan Larsson kritiseras av Hockeyallsvenskans sportchef. Anledningen: Den gotländske hockeystjärnan sprutade vatten på TV4:s kameraman under onsdagens slutspelsmatch mot BIK Karlskoga. ”Jag gick där över gränsen för vad som är ett acceptabelt beteende”, säger Larsson i ett uttalande.

Johan Larsson och Brynäs är på väg mot final i Hockeyallsvenskans slutspel. Efter onsdagens match har den gotländske stjärnan skapat rubriker.

Johan Larsson och Brynäs är på väg mot final i Hockeyallsvenskans slutspel. Efter onsdagens match har den gotländske stjärnan skapat rubriker.

Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Ishockey2024-04-04 09:04

Brynäs är på god väg mot en final i slutspelet mot SHL efter att på onsdagskvällen utökat till 2–0 i matchserien mot Karlskoga. Laget leds av kaptenen Johan Larsson men efter 4–1-segern har den gotländske stjärnan hamnat i ett mindre blåsväder och skapat stora rubriker i flera tidningar.

I en het och laddad match hade Larsson själv tuffa dueller med spelare i Karlskoga, enligt Gefle Dagblad

I samband med ett byte i den tredje perioden filmade TV4 en till synes frustrerad Larsson i båset. Han tog då upp en flaska och sprutade vatten mot kameran. 

undefined
Johan Larsson kritiseras efter att ha sprutat vatten på TV4:s kameraman.

Agerandet får efter matchen kritik av Hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman.

– Johan Larssons beteende är helt oacceptabelt. Han kan inte spruta vatten på våra funktionärer och samarbetspartner. Det är en arbetsmiljö som inte på något sätt är acceptabel, säger Ryman till Aftonbladet.

Johan Larsson ber i en kommentar på Brynäs hemsida om ursäkt. 

– Det är heta känslor under en slutspelsserie och som igår tyvärr gick ut över en medarbetare hos TV4. Jag gick där över gränsen för vad som är ett acceptabelt beteende, jag ber om ursäkt till kameramannen och TV4, det ska givetvis inte drabba någon utomstående, säger han.

Erik Ryman säger att man ska föra fler diskussioner med berörda parter om händelsen under torsdagen. Till Gefle Dagblad ville Brynäs klubbdirektör Håkan Svedman under onsdagskvällen inte lämna några utförliga kommentarer om hur han såg på situationen.

– Jag vill inte kommentera det till er, utan vill prata med TV4. Men vi ska alltid uppträda korrekt, säger Svedman till tidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!