Limpan ska etablera Sudret i tvåan

Sudret blev trots allt kvar i division 2. I helgen är det premiär, med välmeriterade Peter Lindström som styrande nestor i båset.

Peter Lindström är tillbaka i båset, för Sudret i division 2.

Peter Lindström är tillbaka i båset, för Sudret i division 2.

Foto: Mattias Karlsson

Ishockey2019-09-27 13:55

Sudrets HC inleder säsongen med dubbla hemmamatcher i helgen, mot Värmdö och Spånga. Peter "Limpan" Lindström kliver in och basar i båset, han kommer närmast från fyra säsonger som Team Manager för de svenska småkronorna.

Han är förväntansfull inför premiären.

– Det är väldigt skoj att det drar igång, det känns jäkligt bra. Vi är redo, säger Peter Lindström och fortsätter:

– Grabbarna tar steg framåt och visar en jättebra attityd, jag är mycket glad och nöjd så här långt. Sedan är vi inte där vi vill vara ännu och vi kommer ha jättemycket att göra men grabbarna är beredda att jobba för det så känslan är god.

Tidigare i veckan kunde laget träna med fyra fulla femmor för första gången.

Jag tycker att vi befinner oss där jag hoppats på vid det här skedet, möjligen hade jag hoppats att vi kunde ha fyra femmor på träningarna ett par veckor tidigare. Emellanåt kommer det jobb emellan och det är alltid lite sjukdomar i augusti och september, men så är det i alla lag så det är inget konstigt. 

Vad tror du att ni kan uträtta den här säsongen?

– Jag har inte någon större aning om vilka vi möter, utan vi fokuserar på oss själva de första omgångarna så får vi se sen var vi ligger. Tämligen omgående kommer vi se vad vi behöver för att vinna matcher, och det är ju det som det går ut på.

– Vi vet inte om vi är fågel, fisk eller mittemellan. Målet är ju att etablera oss i serien den här säsongen så vi siktar på att vara mittemellan. 

På pappret ser lagets backsida stark ut, med Arvid Larsson som det namn som sticker ut allra tydligast. 

– Han har haft väldigt mycket att göra, så än så länge har han bara kunnat vara med en eller två gånger. Han kommer vara med, vi vet inte hur och när men vi håller dörren öppen. Backsidan är bra men vi har haft en del skador där.

Forwardssidan blir också allt bättre, men har tappat ett par målskyttar.

– Andreas Blomqvist och Jonas Pettersson hade jag hoppats på att de skulle vara kvar, men nu får vi hitta någon annan som tycker att det är kul att göra mål. 

Sudrets trupp 

Målvakter: Andreas Hansson, Christian Van Den Bosch
Backar: Oskar Af Bjur, Arvid Larsson, Oskar Thorén, Ludvig Lundberg, William Tönseth, Isak Rosenqvist, Tom Lindström, Joakim Smitterberg. 
Forwards: Markus Attlerud, Hampus Pehrsson, Tom Lindby, Sam Gemmell, Oskar Weström, Gustav Mossberg, Alex Johansson, Alexander Nilsson, Gabriel Melin, William Weström, Gustav Hedin, Emil Nordlander, Anton Mattsson. 
Ledare: Peter Lindström (huvudtränare), Peter Johansson (ass. tränare), Emil Lindby (ass. tränare), Fredrik Melin (ass. tränare).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!