Lindblad utropstecken i knapp förlust

Obesegrade Hudiksvall är seriens suveräner så här långt. Visby Roma lyckades inte ändra på det, förlusten skrevs till 1–2.

Mikael Adamssons Visby Roma får skaka av sig nederlagets bitterhet snabbt, redan lördag eftermiddag väntar match i Gävle.

Ishockey2019-09-27 22:05

Hudik kom till Gotland med endast ett insläppt mål på tre matcher och 15–1 i målskillnad.

Det tog bara ett par minuter innan gästernas andra insläppta mål för säsongen var ett faktum. Teemu Huttu blev frikostigt framspelad av en försvarande Hudik-spelare, avancerade på den öppna gatan och hängde distinkt in pucken i Andreas Bossons plockhandskryss. Sedan var dock den offensiva utdelningen över för denna kväll.

Hudik imponerade inte inledningsvis, men när de lade in en högre växel efter tolv minuter så blev publiken bländad Då kopplades skönspelet på, kvitteringen till 1-1 var rejäl grannlåt signerad gästernas förstaformation, som avslutades i öppen kasse av Jesper Wiberg.

Filip Lindblad i hemmakassen lämnades fullständigt chanslös. I övrigt hade han tidvis en hel del att bestyra och var stundtals briljant. Följsam och trygg i spelet, inga onödiga returer. Blixtrade till med skarpa sidledsförflyttningar när så behövdes.

Det här är mycket goda nyheter för Visby Roma, att den unge burväktaren tidigt visar upp sådant spel mot starkt motstånd. Det kommer i sådana fall ge Daniel Marmenlind nyttig konkurrens om spaden.

1–2-pucken i andra perioden såg dock billig ut, men med trafik framför målet kan Lindblad varit skymd när Simon Löfs höstlöv avlossades.

Visby Roma rullade konsekvent på samtliga formationer, fyra kedjor och tre backpar, i samtliga spelformer.

Fjärdelinan med Stuxberg, Broström och Dahlberg var pigg och skapade flera chanser framåt, och var förtjänta av utdelning. För det krävs dock skarpare avslut när tillfällena dyker upp.

Förstafemman är vass, och kommer producera framåt för jämnan.

Från andra- och tredjeformationerna finns det alltjämt klart mer att önska i det offensiva spelet. Framför allt andrakedjan med Mikael Adamsson, Carl Ericson och William Erenrot behöver komma igång.

Tempot gick upp i andra perioden men spelet blev desto flängigare.

I tredje perioden hade gästerna inledningsvis full kontroll på händelserna, Visby Roma lyckades inte etablera önskat tryck. Med halva perioden kvar började det skifta över. Den verkliga forcering dröjde dock till matchens sista två minuter. Hemmalagets desperation steg och i slutminuten hängde kvitteringen i luften. Den förblev dock hängandes. Nu får VR ladda om snabbt, redan under lördagseftermiddagen är det match borta mot Strömsbro (Gävle).

Matchfakta

VIsby Roma 1

Hudiksvall 2

(1–1, 0–1, 0–0)

Period 1: 1–0 (02.51) Teemu Huttu, 1–1 (12.06) Jesper Wiberg (Kinisjärvi, Byström Johansson).

Period 2: 1–2 (10.08) Simon Löf (Lindström, Källström Englund).

Skott: 31–26 (8–12, 9–7, 14–7)