Hoppet lever efter nödvändig seger

Visby Roma besegrade Vallentuna med 7–1 och är därmed inte helt avsågade från allettan.

Backen Martin Lindberg iklädde sig den ovana rollen som målskytt.

Ishockey2021-11-21 20:13

Visby Roma såg till att enkelt städa av Vallentuna och vann med 7–1. I bortamötet laget emellan var det en annan historia, då gotlänningarna tappade en till synes säker ledning till förlust i den tredje perioden.

– Det var lite bättre nu än när vi möttes senast, vi hade lite revansch att utkräva efter det haveriet, säger Visby Romas assisterande lagkapten William Erenrot.

Visby Roma såg på söndagen till att få hål på Vallentuna tidigt tack vare lagkapten Erik Palm. Vallentuna kvitterade men backen Martin Lindberg såg till att hänga in 2–1 högt och laget gick till vila i ledning.

Den andra perioden var signerad Chase Phelps. Amerikanen var påpassligt framme och petade in returen efter William Erenrots skott till 3–1, därefter såg han sedan till att även göra 4–1 när Adam Eriksson föredömligt skymde bortakeepern Alexander Jirhage.

I den tredje perioden var det denna gång aldrig nära någon obehaglig vändning. Visby Roma fick tidigt flera möjligheter i numerärt överläge och den högerfattade finländaren Miro Lehtimäki var inte sen att ta tillfällena i akt. Två gånger om skickade han in direktskottsmissiler från favoritläget till vänster och dödade därmed matchen.

– Vi hade 4–1 inför tredje förra gången vi möttes och ville verkligen inte ge dem någonting nu, så det var skönt att stänga matchen här nu.

Det senaste nyförvärvet, finländaren Oula Uski, fick i slutsekunderna nöjet att göra sitt första mål i VR-tröjan och spika slutresultatet.

I och med söndagens seger finns fortfarande ett litet hopp om att kunna klättra upp över allettan-strecket. Detta då Huddinge förlorade mot Hanviken. Möjligheterna att ta sig förbi Strömsbro i den sista omgången försvann dock, då gästrikarna besegrade Väsby på hemmaplan.

För att Visby Roma ska ta allettanplatsen från Huddinge behöver man i sista omgången ta tre poäng mot Väsby borta, samtidigt som Huddinge förlorar efter ordinarie tid mot jumbon Segeltorp.
– En liten chans då, men hoppet är det sist som överger en, säger William Erenrot.

Matchfakta

Visby Roma 7
Vallentuna 1
(2–1, 2–0, 3–0)

Period 1: 1–0 (6.54) Erik Palm (Yücel), 1–1 (10.31) Dennis Finn-Olsson (Paulsson, Aaw), 2–1 (18.34) Martin Lindberg (Uski, Kaila).
Period 2: 3–1 (8.46) Chase Phelps (Carlsson, Erenrot), 4–1 (15.15) Phelps (Eriksson, Erenrot).
Period 3: 5–1 (2.52) Miro Lehtimäki (Heikkinen, Johansson) spel 5 mot 4, 6–1 (4.56) Lehtimäki (Palm, Johansson) spel 5 mot 3, 7–1 (19.39) Oula Uski (Winbergh, Walfridsson).

Skott: 54-23