Mardrömsstarten knäckte Visby Roma – föll med uddamålet

Det var nära att Visby Roma skulle få med sig poäng, men tippade toppkonkurrenten Hanviken höll undan och vann seriepremiären med uddamålet. ”Vi måste vara redo från start”, säger nye kaptenen Daniel Gunnarsson.

Visby Romas föll med uddamålet mot Hanviken i seriepremiären. Här lagets nye powerforward Simon Eriksson.

Ishockey2024-09-22 18:43

Det var ett sargat Visby Roma som kom till match i Tyresö på söndagseftermiddagen.

Sedan tidigare saknas nye backen Oscar Eriksson och Karl Påhlsson. Mot Hanviken spelade inte heller Pontus Karlsson och Albin Svedin. Karlsson – ett annat nyförvärv – gick sönder på sista träningen dagen innan match i en närkamp.

Det gjorde att Visby Roma lånade två unga forwards i Erik Swedin (spelade även genrepet mot Västervik) från Oskarhamns J20 och Adam Hasselvall från Södertäljes J20.

undefined
Pontus Karlsson (mitten) skadade sig på träning.

Det började inget vidare heller. Hemmalaget gjorde 1–0 (i power play) och 2–0 i första perioden. Gästerna hängde inte med när Hanviken drog upp tempot och åkte i stället på tre utvisningar.

– Det är inte mycket som stämmer då. En dålig start och vi vinner knappt en duell, säger Daniel Gunnarsson.

Det skulle bli bättre, men tog lång tid innan laget fick hål på August Hedlund mellan stolparna. Först efter drygt sju minuter i sista perioden kunde backjätten Gunnarsson reducera efter en riktig kanon i nättaket.

– Jag får en jättebra passning (från Karl Smedberg) och får tid att sikta in mig. Den satt rätt bra där och tur att domaren hann uppfatta att det var mål. Skönt att få igång produktionen igen för egen del, men det räckte inte till några poäng tyvärr, fortsätter Daniel Gunnarsson.

Visby Roma jagade en kvittering och hade några vassa lägen, men kom inte närmare.

– Vi steppar upp ganska ordentligt efter första. Andra perioden är jämn och i tredje har vi flera bra chanser. Två bra perioder, men vi måste vara redo från start.

undefined
Filip Lindblad fick släppa två puckar förbi sig tidigt i matchen, men var mycket bra i övrigt.

Inte nog med att Visby Roma saknade fyra spelare från start. Backen Andreas Thelander tvingades lämna isen och kom aldrig ut efter den första perioden. I slutminuterna lämnade även Hampus Engman spelarbåset.