Nyförvärvet bakom femte raka segern

Han öste in poäng förra säsongen. Nu lossnade det även i Visby Roma-tröjan för Eric Winbergh, 22, när Vallentuna besegrades.

Nye forwarden Eric Winbergh gjorde två mål och en assist.

Ishockey2019-10-20 18:51

Visby Roma slog mittenlaget Vallentuna med 5–2 på bortaplan och tog sin femte raka seger i Hockeyettan på söndagseftermiddagen.

– Skönt. Vi gör en bra match och deras första mål känns inte speciellt rättvist, säger Eric Winbergh.

Det var 1–0 till Vallentuna efter 20 minuter. I mittenperioden lossnade det för Visby Roma och framför allt för Winbergh. Mikael Hedlund kvitterade, sedan satte den nye forwarden från Väsby 2–1 och spelade fram till Ryker Leers 3–1.

Målet var Winberghs första i Visby Roma. På åtta matcher hade han fyra assist inför matchen.

– Det har varit lite frustrerande. Jag har ändå haft flera lägen, men samtidigt tänkt att det bara är att köra på.

Förra säsongen gjorde han 33 poäng på 36 matcher i Hammarby, innan han i somras skrev på för Väsby. Där blev det bara två matcher, innan han flyttade vidare till Gotland.

Winbergh fastställde även slutresultatet till 5–2 mot Vallentuna.

– Kul med lite islossning. Hela laget har haft bra fart på slutet.

Matchfakta

Hockeyettan

Vallentuna 2

Visby Roma 5

(1–0, 0–3, 1–2)

Första perioden: 1–0 (7.05) Gustav Jansson.

Andra perioden: 1–1 (1.37) Mikael Hedlund (Ryker Leer, Teemu Huttu), 1–2 (7.05) Eric Winbergh (Erik Palm, Mikael Adamsson), 1–3 (12.52) Leer (Martin Lindberg, Winbergh).

Tredje perioden: 2–3 (0.47) Tobias Ericsson, 2–4 (3.33) William Erenrot (Hedlund, Adamsson), 2–5 (18.00) Winbergh (Carl Ericson).