Nyförvärvet rakt in i hetluften mot Huddinge

Visby Roma tog säsongen andra seger i ettan när man slog Huddinge hemma med 6-3 igår. Nyförvärvet Eric Winbergh debuterade.

Eric Winbergh kastades in i hetluften direkt.

Ishockey2019-09-20 21:36

Eric Winbergh landade på Visby flygplats igår eftermiddag, några timmar senare stod han redo i Visby ishall för match mot Huddinge.

– Det har gått snabbt och nu är jag här, säger han knappt två timmar innan nedsläpp.

Väsbyforwarden spelade mot Visby Roma i söndags, seger för Väsby med 5-4 efter straffar, nu är Eric klar för spel i Visby Roma säsongen ut.

Det blev totalt två seriematcher och en del träningsmatcher för Väsby innan det blev Visby för Eric.

– Jag trivdes bra i Väsby, men jag ville bort från storstan och då kändes Visby som ett bra alternativ, säger han.

Eric beskrivs som en speedig och skridskostark forward som utöver hårt jobb alltid bidrar med en hel del poäng. Eric är skolad i Leksands juniorverksamhet och har som senior mest representerat Hammarby. Säsongen 2018/2019 svarade Eric för 33 poäng (18 mål 15 ass) på 36 matcher i Hammarbys tröja.

– Jag gick först till Haninge, men sen la de ner och då blev det Hammarby, säger Eric.

Igår debuterade han för sitt nya lag med tröja nummer 91.

Varför just 91?

– Jag hade 91 när jag spelade i Hammarby och i Visby Roma fanns det att välja mellan 18 eller 91, då var valet ganska lätt.

Han hade inte hunnit med någon träning innan utan det blev rakt in i hetluften mot ärkerivalen Huddinge.

– Det var inte så mycket att fundera på, det vara bara att köra på.

1.40 in i första perioden fick han göra sitt första byte, han spelade tillsammans med Christian Olsson och Adam Eriksson. Hans första byte var klart godkänt och han visade under matchen att han blir en tillgång för Visby Roma.

Det blev en tät och tuff match som publiken borde vara riktigt nöjda med, lagen följdes åt i målprotokollet tills det återstod knappa sex minuter, då kom 4-3 och sen 5-3 i PP när sen Huddinge tog ut målvakten på slutet spikade Mikael Adamsson 6-3.

Fem av matchens mål gjordes i powerplay. På söndag möter Visby Roma Segeltorp borta.

Matchfakta

Visby Roma- Huddinge 6-3

(2-1, 0- 1, 4- 1)

Första perioden: 1-0 PP (9.11) Ryker Leer (Palm, Lindberg), 1-1 PP (10.18) Dennis Nordström, 2-1 PP Mikael Hedlund (Palm, Lindberg). Skott: 13-10.

Andra perioden: 2-2 (2.48) PP Måns Krüger. Skott: 15-12.

Tredje perioden:  3-2 (3.23,) Mikael Adamsson (Hedlund, Ericson), 3-3 (3.32) Björn Jonasson, 4-3 (13.56) Carl Ericson (Erenrot, Adamsson), 5-3 PP (17.43) Ryker Leer (Hedlund, Palm), 6-3 (17.57) Mikael Adamsson. Skott: 13-13. Totalt: 42-35.