Onödigt jämnt när fjärde raka segern togs

Visby Roma var genomgående klart bättre än gästande Enköping. Trots det levde matchen fram till slutsekunderna. Vinsten skrevs till 5–3.

Visby Roma var steget före ENköping i Visby ishall.

Ishockey2019-10-18 21:56

Viby Roma har hittat en god marschtakt i Hockeyettan östra. Fredagkvällens hemmamatch mot Enköping var ytterligare ett steg i rätt riktning.

– Vi äger det mesta av matchen och äntligen lyckas vi göra några mål. Det blir bättre och bättre, vi börjar hitta rätt nivå, säger backen Erik Palm.

Man började dock inte övertygande. Visby Roma inledde förvisso med 14 skott i första perioden, men det skedde inte med tillfredsställande  intensitet i spelet.

Enköping kunde ta ledningen efter att hemmaspelarna gått bort sig i försvaret, en ledning gästerna tog med in i paus.

I andra perioden varvade dock hemmalaget upp omedelbart.

Utdelningen lät inte vänta på sig. En indumpad puck nådde CHristian Olsson som fick in en fladdrande och studsande slumppuck framför mål och där dök Carl Ericson upp i praktläge, och han gjorde inget misstag.

Det blev startskottet för en rejäl hemmadominans, där framför allt förstaformationen ledda av Teemu Huttu hade riktigt roligt. Isen lutade ordentligt i hemmalagets favör, medan gästerna klappade ihop totalt.

– Vi hade bra tryck och full fart hela tiden.

Nämnde Huttu städade upp en retur och svepte in 2–1.

Gästernas coach Johan Jonsson tog timeout för att få ett trendbrott.

Minuten senare fick Erik Palm gott om tid att fiska upp en puck i slottet och vackert vinkla upp trean i nättaket.

Sedan kom dock dominansen av sig när Eric Winbergh drog på sig en utvisning för slashing i offensiv zon. 20-talet sekunder senare var det reducerat.

Trots att hemmalaget varit totalt överlägsna var ledningen ändå bara ett ömtåligt uddamål inför de avslutande 20 minuterna.

Den tredje perioden inleddes i numerärt överläge för Visby Roma och omedelbart tryck mot kassen. Det blev inte utdelning i powerplay, men spelet förblev parkerat i Enköpings zon de inledande fem minuterna Så småningom kom så också målet, återigen genom förstalinan. Mikael Hedlund skaffade tvåmålsbufferten med sin sjunde fullträff för säsongen.

Dock, kort därefter blev Fredrik Sandberg utvisad för armbågstackling, ett diskutabelt domslut. Sandberg tyckte det var mer än diskutabelt och protesterade till sig ytterligare en tvåa. 3.30 in i det numerära överläget fick gästerna in reduceringen.

– Vi gör det onödigt spännande, jag tycker att vi har chanser att döda matchen tidigare.

Hemmalaget var dock inte nämnvärt pressade i slutskedet och med fem sekunder kvar kunde Teemu Huttu spika resultatet i öppen kasse.