Gotländske hockeytränarens nya oväntade uppdrag

Säsongen var tung både för Sudret och Tom Lindström. Nu har hockeytränaren från Visby gjort klart med en ny klubb och flyttar söderut om drygt tre veckor. "Det ska bli jättekul att komma ner dit och dra igång", säger han.

Tom Lindström har gjort klart med en ny klubb.

Tom Lindström har gjort klart med en ny klubb.

Foto: Michael Häglund

Ishockey2024-07-22 19:00

Nyheten i korthet

  • Gotländske hockeytränaren Tom Lindström har fått ett nytt uppdrag i Danmark, där han ska ansvara för ungdomsverksamheten i Silkeborg SF.
  • Flytten sker i mitten av nästa månad, efter en tuff säsong med Sudrets HC som resulterade i att laget åkte ur hockeytvåan.
  • Lindström, som ska arbeta heltid, ser fram emot att fokusera på ishockey och bidra till Danmarks växande hockeylandskap.

Sudrets HC åkte ur hockeytvåan. Efter säsongen gick klubben och tränaren Tom Lindström skilda vägar.

Nu har den gotländske hockeytränaren hittat ett nytt lag – i ett nytt land.

I mitten av nästa månad går flyttlasset till Danmark och Silkeborg SF.

– Det ska bli jättekul att komma ner dit och dra igång, säger Tom Lindström.

Att det blev Danmark var mest en slump.

– Hehe. Ja, det var väl kanske inte det jag hade tänkt mig i början av sommaren. Men när chansen dök upp tyckte jag det lät väldigt spännande.

Hur kom du i kontakt med klubben?

– Det var genom en kompis kompis kan man väl säga. 

undefined
Tränaren i Sudrets spelarbås.

I Silkeborg som ligger i Midtjylland ska 28-åringen jobba med talangutveckling i en klubb som just satsar på barn och ungdomar.

– Det finns ingen elitsatsning på herrsidan eller så, utan man jobbar med talanger och har även ett damlag. Det känns som en väldigt bra och seriös klubb. Jag har bara fått bra intryck när vi haft möten med ledarna som styr klubben.

Hur kommer din roll att se ut?

– Jag kommer att vara ansvarig för hela ungdomsverksamheten. Visst kommer jag vara en del på isen, men det är inte min främsta uppgift. Jag kommer inte heller hinna vara med på alla träningar. Det handlar mer om att hjälpa och stötta de ideella ledarna och planerna.

Flyget till grannlandet lyfter 15 augusti och Lindström har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till 31 maj i nästa år. Han kommer att vara heltidsanställd och kan fokusera på ishockeyn till 100 procent.

– Det känns också jättebra och inspirerande.

Hur är det med din danska?

– Haha, ja det är inget vidare med den och på Mittjylland förstår de inte det svenska språket så bra heller. Alla våra samtal har varit på engelska och så kommer det nog fortsätta. Åtminstone ett tag i alla fall. Danskan skiljer sig en del från Köpenhamn. Den blir grötigare och svårare att förstå sig på ju längre ner man kommer.

undefined
"Kanske inte det jag hade tänkt mig i början av sommaren", säger Tom Lindström om sitt nya lag.

Dansk ishockey är på frammarsch och landet producerar fler och fler världsstjärnor till sporten. 

– Danmark har varit på uppgång under en längre tid skulle jag säga och det märks allt mer. Till skillnad från Norge som kanske tappat lite de senaste åren. Det märks bland annat att fler och fler danska spelare tar plats i NHL, säger Tom Lindström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!