Seger för Visby Roma mot Wings

Äntligen kom fullpoängaren för Visby Roma. Det blev 2-1 borta mot Wings Arlanda där Adam Eriksson avgjorde.

Visby Roma tog äntligen en trepoängare i Hockeyettan när man slog Wings Arlanda borta.

Ishockey2019-10-06 17:42

När det återstod 3,5 minuter av matchen mellan Wings Arlanda och Visby Roma avgjorde Adam Eriksson med sitt 2-1-mål.

– Det var efter en tekning som han fick iväg ett skott och var framme på sin egen retur och satte den, säger Hans Särkijärvi, Visby Romas coach.

Segern var den första på fyra matcher, senast i fredags vann man visserligen, men det krävdes förlängning när man vann med 1-0.

–  Vi gör alldeles för lite mål, vi har haft tre matcher nu som vi gjort för lite mål, vi får hoppas att det lossnar, säger Särkijärvi.

Efter en mållös första period där Visby Roma var det bättre laget så var det Wings som tog ledningen med 1-0 halvvägs in i andra perioden.

Men Visby Roma kunde ganska snabbt kvittera genom Mikael Hedlund som satte kvitteringspucken i powerplay.

1-1 inför sista perioden där Visby Roma fick flera powerplay som man dock inte kunde utnyttja.

Men till slut kom segermålet, signerat Adam Eriksson och Visby Roma fick äntligen en trepoängare.

– Det är många bra lag i serien och det är ändå skönt att vi lyckas vinna även när vi inte spelar på topp, det visar på en bra moral, säger Särkijärvi.

Kommande fredag möter Visby Roma Sollentuna hemma.

Matchfakta

Hockeyettan östra

Wings Arlanda-Visby Roma 1-2

(0-0, 1-1, 0-1)

Första perioden: Skott: 6-10.

Andra perioden: 1-0 (9.46) Johan Mohlin, 1-1 (11.41) PP Mikael Hedlund (Teemu Huttu, Ryker Lee).

Skott: 15-15.

Tredje perioden: 1-2 (16.32) Adam Eriksson (William Erenrot, Martin lindberg).

Skott: 8-12. Totalt: 29-37.