Skadedrabbat Visby Roma tog tre poäng

Många skador stör Visby Roma i hockeyettan för tillfället. Men trots det vann man en av två bortamatcher i helgen.

Mikael Hedlund och hans Visby Roma tog en av två segrar i helgen.

Ishockey2019-11-24 18:32

Skador och åter skador, Visby Roma har det tufft just nu, speciellt på backsidan där man saknade folk och hade bland annat fått flytta ner Adam Eriksson och Linus Dahlberg på backplats vid helgens två bortamatcher.

Trots det så vann man en av de två bortamatchen när man slog Enköping med 5-4 på söndagen, på lördagen föll man med 1-2 mot Hudiksvall.

– Grabbarna ska ha beröm, de har gjort en stark insats i helgen, sen tråkigt att vi inte hade alla spelare friska inför den här helgen, vi hade gärna velat vinna mot Hudiksvall också, säger Hans Särkijärvi, tränare i Visby Roma.

Visby Roma hade tunt med folk redan till lördagens förlustmatch mot Hudiksvall, 1-2, där gjorde rookien Alex Lindh (gjorde sin andra a-lagsmatch) Visby Romas mål, ett mål som betydde 1-1 halvvägs in i matchen.

Fler Visby Roma-mål blev det inte utan Hudiksvall kunde avgöra matchen med 2-1-målet som kom nio sekunder in i tredje perioden. Visby Roma kunde inte utjämna och vinna utan föll med 1-2.

Till söndagens match mot Enköping tvingades man avstå ännu fler spelare.

– Alex (Lindh, målskytt mot Hudiksvall) hade problem med ljumskarna och Martin Lindberg fick kliva av efter några byten, han kände sig inte bra, hjärtat rusade, säger Särkijärvi.

Enköping chockade Visby Roma med att vinna första perioden med 3-0, en tung uppförsbacke.

– Det började illa, vi stod för några riktiga bjudningar i första perioden, vi var inte rikigt med där, säger Särkijärvi.

Men i andra perioden fick man ordning på styrkorna, en period man vann med 5-1 och hade därmed 5-4 inför den sista perioden.

– Då fick vi spelet att stämma betydligt bättre.

Men halvvägs in i tredje perioden fick hemmalaget Enköping ett gyllene tillfälle att kvittera när Visby Romas Teemu Huttu fick 5 minuter plus matchstraff efter en crosschecking.

Men fler mål blev det inte, Visby Roma kunde reda ut stormen och vinna med 5-4 och är återigen i serieledning med 40 poäng, Hudiksvall är tvåa med 38 och Väsby är trea med 37, dock har de en match mindre spelad.

På fredag möter Visby Roma Arlanda Wings hemma.