"Skulle kalla det ett steg i rätt riktning"

Försvaret är vattentätt, men offensivt finns mer att önska. Visby Roma jagade i alla fall bort det där "Sollentuna-spöket".

Visby Roma har haft svårt för Sollentuna genom åren. På fredagskvällen blev det i alla fall seger.

Visby Roma har haft svårt för Sollentuna genom åren. På fredagskvällen blev det i alla fall seger.

Foto: David Skoog

Ishockey2019-10-11 22:08

Sollentuna har satt Visby Roma i trubbel genom åren.

Men på fredagskvällen skrämde laget bort det där "spöket" från Stockholms norra delar.

Inte för at Visby Roma briljerade på något vis, det var mer en kämpaseger än något skönspel. Jag skulle kalla det ett steg i rätt riktning, hur tråkigt det än låter.

För det är där Visby Roma befinner sig just nu. Laget har börjat vinna igen, men det är inte med några större siffror. I stället är det fortsatt tajt och inte minst målsnålt.

Hans "Säcken" Särkijärvi får gnugga vidare på offensiven. Bakåt ser det ruskigt stabilt ut och motståndarna får inte hål på defensiven. 

Daniel Marmenlind har varit fullständigt lysande efter sina känningar och spikat igen kassen. Efter sitt korta skadeuppehåll har burväktaren släppt en puck förbi sig på tre matcher. Han var omutlig mot Hanviken i förra veckan och fortsatte på den inslagna vägen mot Sollentuna. Sedan har han förstås bra hjälp av sina backar, eller rättare sagt hela laget just nu.

I övrigt gillade jag att "Säcken" ruskat om lite i formationerna inför matchen. Bland annat hade William Erenrot bytt plats med nye Eric Winbergh i kedjan. Tränaren valde också att splittra på backparet Martin Lindberg och Erik Palm, som varit briljanta i höst. Troligen för att få mer stabilitet och trygghet över hela linjen. Kanske läge att sära på förstakedjan med Teemu Huttu, Mikael Hedlund och Ryker Leer också, nu satte visserligen Hedlund 2-0-målet i powerplay, men trion går inte att känna igen från säsongsinledningen.

Offensiva sparkapital finns även i Mikael Adamsson, Carl Ericson och Christian Olsson som total svarat för tre mål på åtta matcher.

Kul annars var att comebackande Daniel Lundmark tillsammans med Marmenlind fick agera matchhjälte med sina två mål. Forwarden som tvingats vila på grund av en hjärnskakning sedan en dryg månad.

För ovanlighetens skull har Visby Roma inga fler matcher den här helgen och laget går till vila på andra plats i en haltande tabell. Det är trots allt inte så illa. Titta bara på rivalen Huddinges blytunga höst.

Matchfakta

Hockeyettan

Visby Roma 3

Sollentuna 0

(1-0, 0-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (16.18) David Lundmark (Viktor Greveback).

Andra perioden: –.

Tredje perioden: 2-0 (1.31) Mikael Hedlund (Adam Eriksson, Teemu Huttu), 3-0 (18.45) Daniel Lundmark (Eric Winbergh).

Skott: 39-33.

Publik: 614.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!