"Surt att det inte blir någon fortsättning"

Formstarka Visby Roma var på uppdrag i Småland för att fälla trojanerna från Ljungby som stod mellan dem och platsen i allsvenska kvalserien. Corona-viruset han dock i fatt och nu kan säsongen mycket väl vara över.

Visby Roma får fortsätta titta trånande mot kvalserieplatsen. Den potentiella festen i Ljungby ställdes in.

Visby Roma får fortsätta titta trånande mot kvalserieplatsen. Den potentiella festen i Ljungby ställdes in.

Foto: DANIEL ERIKSSON

Ishockey2020-03-13 20:30

Visby Roma var på plats i Ljungby med kvalserieplatsen på greppbart avstånd, men matchuppladdningen kom av sig. 

Tanken var att playoff 3 skulle spelas klart utan publik, men efter samråd med tävlingsansvarig i Svenska Ishockeyförbundet togs beslut om att ställa in matchen.

– Då det inte går att utesluta att sjuka spelare i lagen bär på Corona-virus måste vi ställa in. Ett tråkigt beslut men då det finns oro bland en del spelare så är detta beslut det enda rätta att ta, skriver klubbarna i ett gemensamt pressmeddelande undertecknat Daniel Håkansson, Troja-Ljungby och André Lundholm, Visby Roma.

Meddelandet kom timmen innan tilltänkt nedsläpp. Sportchefen André Lundholm vidareutvecklar:

– Vi tog beslutet gemensamt med Troja Ljungby. De har haft lite sjukdomar i laget med lite Corona-liknande symptom och det skapar en viss oro. Det var i slutändan det enda rätta att göra, säger André Lundholm.

Ett logiskt beslut, men samtidigt en mycket stor besvikelse för Visby Roma som kunde ha säkrat sin plats i kvalserien till allsvenskan på fredagskvällen.  

– Besvikelsen på att det inte blir match idag är väl kanske inte så jättestor, med tanke på att SHL stängde ner häromdan och tidigare på fredagen stängde allsvenskan ner. Det har under dagen känts som att man bara har väntat på att det skulle kunna komma ett sådant här besked, säger centern Adam Eriksson på telefon under transporten till Oskarshamn för att hinna med fredagsbåten hem till Gotland.

Han fortsätter: 

– Besvikelsen ligger mer i att vi har kommit igång så bra nu, och att det inte blir någon fortsättning känns jättesurt. Vi har bara tagit oss till kvalserien en gång tidigare och nu är vi i jättebra form. Det har varit så mycket folk och bra stämning på våra playoff-matcher, det har varit skitkul att spela och en kvalserie hade varit fantastiskt rolig. 

Laget reste till småland med båt på torsdagskvällen och bodde på hotell i Ljungby.
– Vi hade matchvärmning på is på fredagsmorgonen, sedan bar det av tillbaka till hotellet där vi käkade. Sedan var vi på plats i ishallen igen två timmar innan match och hann i stort sett bara börja byta om för uppvärmning innan beskedet kom. Vi visste att matchen Hudiksvall–Vimmerby hade ställts in, så det kom inte som någon skräll. 

Ett drygt dygn efter samlingen inför resan fick laget vända hemåt, utan att få uträtta något på isen och 40 000-50 000 kronor mindre i klubbkassan.
– Så är livet ibland och det är inget vi kan göra något åt. Det är skittråkigt med det sportsliga men det är som det är, säger André Lundholm.


En förvisso spekulativ fråga, men nog hade ni kunnat hävda er väl i kvalserien sett till att ni prickat formen i precis rätt tid?
– Det är svårt att uttala sig om lagen från allsvenskan, men vi hade kunnat slå alla lag från hockeyettan. Det har blivit jämnare och jämnare med åren och vilket formtoppat lag som helst hade kunnat hävda sig, vi hade haft lika stor chans som alla andra i en kvalserie, säger Adam Eriksson.

Nu är Eriksson istället inställd på att säsongen är över.
– Jag tror att det är så, och jag tror jag pratar för många i laget som är av samma inställning. De kan gå ut och säga att det är paus hur mycket de vill, men jag tror att det kommer krävas längre tid att få ordning på det här. 

Samtidigt sätter han det i ett större perspektiv.
– Det hade ju varit en stor grej i våra liv, men det är sekundärt när samhällets funktioner pressas på det sätt som sker just nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!