Toppcentern lämnar Visby Roma – så kan truppen spikas

Visby Roma tappar Anton Johansson. Centern är klar för Västervik som åkte ut hockeyallsvenskan. Troligen försvinner även Sebastian Harila.

Anton Johansson har hittat ny klubb och lämnar Visby Roma.

Anton Johansson har hittat ny klubb och lämnar Visby Roma.

Foto: Michael Häglund

Ishockey2024-06-13 16:30

Visby Roma bygger ett slagkraftigt lag inför hösten.

Nu står det klart att Anton Johansson inte blir en del av det. 25-åringen har i stället skrivit på för Västervik som åkte ur näst högsta serien.

– Vi har redan fullt på centersidan, även om vi alltid kan köra Pontus (Karlsson) på en kant om vi skulle komma överens med Anton, men det är inget vi räknar med. Vi jobbar på andra alternativ, sa André Lundholm till Helagotland i onsdags.

Det ser inte heller ut som att det blir en fortsättning för forwarden Sebastian Harila.

– Han är inte helt avskriven heller, men sannolikheten är ganska låg att han återvänder. Sebastian funderar på vad han ska göra framöver och har börjat på ett nytt jobb. Han har nog inte bestämt om han ska fortsätta med hockeyn och inte mognat i något beslut.

undefined
Sebastian Harila ser också ut att försvinna.

I stället har Visby Romas sportchef satsat på andra spelare och senast i raden in är powerforwarden Simon Eriksson.

I nuläget har Visby Roma tolv forwards under kontrakt.

– Vi ska definitivt ha in en till och det ska vara en offensiv poängspelare. Det kan bli aktuellt med ytterligare en framåt.

När det gäller backsidan finns fyra spelare kontrakterade. Där är huvudspåret fortfarande att göra klart med  superintressanta duon Daniel Gunnarsson och Oscar Eriksson. Planen är också att förlänga med Lucas Ramberg.

– Vi är förhoppningsfulla med alla tre, sedan kanske det blir två av dessa tre till slut och att vi eventuellt fyller på med en egen spelare underifrån.

Tanken är även att förlänga med målvakten Sebastian Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!