"Trots allt en ganska hygglig helg"

Seriepremiär och dessutom med dubbla hemmamatcher var vad som väntade Sudrets HC inför helgen i division 2.

Sudret vann i förlängningen mot Värmdö i lördags, men mot Spånga blev det en klar förlust, 2-9.

Ishockey2019-09-29 18:22

Sudrets HC hade dubbla hemmamatcher i helgen i lördags tog man två poäng mot Värmdö efter förlängning, igår fick man se sig besegrat med 2-9 mot Spånga.

– Trots allt en ganska hygglig helg, säger Peter Lindström, tränare i Sudret.

I söndags mot Spånga så fick man underläge ganska tidigt och hade 1-3 efter den första perioden.

– De tog oss lite på sängen, men samtidigt visar det att vi spelat för få träningsmatcher mot bra motstånd, Spånga är ett topplag som har ambitionen att ta sig till division 1, säger han.

Efter två perioder hade Spånga ökat på till 6-2 och efter tre nya mål i sista perioden stannade slutresultatet vid 9-2 till Spånga.

I lördags hade man underläge mot Värmdö med både 1-2 och 2-3 innan Gabriel Melin kunde kvittera till 3-3 i sista perioden. Det blev förlängning och där behövde Sudret bara 1.23 minuter på sig innan William Tönseth satte segermålet, 4-3.

Matchfakta

Sudret-Värmdö 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)

Första: 1-0 (17.10) Hampus Persson (Gabriel Melin), 1-1 (19.12.

Andra: 1-2 (13.47) PP1, 2-2 (19.45) Markus Attlerud (Oskar Thorén, Alexander Nilsson.

Tredje: 2-3 (0.48), 3-3 (10.45) Gabriel Melin (Alexander Nilsson, Tobias Waktel Werkelin).

Fjärde: 4-3 (1.23) William Tönseth.

Sudret-Spånga 2-9 (1-3, 1-3, 0-.3)

Första: 0-1 (4.16), 0-2 (4.41), 1-2 (13.44) Gustav Hedin (William Weström), 1-3 (14.55).

Andra: 1-4 (10.34, 1-5 (11.32), 1-6 (16.22, 2-6 (17.09) Oskar Weström (Alexander Nilsson, William Tönseth).

Tredje: 2-7 PP (2.51), 2-8 (14.36), 2-9 PP (18.50).

Spånga räknas till topplagen i division 2, det fick Sudret erfara.