Visby Roma föll med uddamålet: "Vi förtjänar mer"

Visby Roma pressade seriefavoriten Brödernas/Väsby på bortais, men det slutade med en uddamålsförlust. "Tycker vi förtjänar mer", säger backen Niklas Dahlberg.

Rutinerade backen Niklas Dahlberg tycker att Visby Roma förtjänade mer.

Rutinerade backen Niklas Dahlberg tycker att Visby Roma förtjänade mer.

Foto: Michael Häglund

Ishockey2024-10-06 18:33

1–0-seger mot Vallentuna i fredags.

Mot toppkonkurrenten och storsatsande Brödernas/Väsby fick laget inte med sig några poäng i Renew arena, även om det var nära.

– Det är surt nu, man är tjurig efter en sån här torsk. Jag tycker vi förtjänar mer, säger rutinerade Niklas Dahlberg.

Med åtta sekunder kvar att spela hade backen ett skott i ribbans underkant.

– Det visar att vi inte har de små marginalerna med oss. Jag skulle bara knappra in en puck på mål, skapa lite kaos där. Men det var nära, den tar i ribbans underkant och studsar ut. En fladderpuck egentligen och även såna kan bli farliga.

undefined
Förlusten var Visby Romas andra på fem matcher.

Gästerna vann skottstatistiken med 38–22. Hela 18 skott avlossades redan i första perioden.

– Vi pressar Brödernas rätt bra. Tyvärr gör vi några små misstag som blir avgörande. Brödernas är vassa framåt och utnyttjar såna lägen.

Det finns mycket att ta med sig, menar Dahlberg.

– Det är ett steg framåt och då tänker jag främst på hur bortaspelet har sett ut tidigare. Vi har generellt börjat trevande i matcherna och suttit kvar i bussen känns det som. "Säcken" (Hans Särkijärvi) har i veckan pratat om att vi måste vara med från start och det tycker jag verkligen att vi visar här. 

Trots spelövertaget hade hemmalaget 1–0 efter 20 minuter.

– Vi får ingen utdelning där och det klart att det hade varit gott med en ledning. I stället åker vi på några psykologist tunga mål.

Matchhjälten från i fredags Karl Smedberg kvitterade i powerplay och även 2–3-reduceringen genom Niko Lahtinen kom i samma spelform.

– Brödernas har ett skickligt lag på papperet, men jag tycker vi hade mer problem mot Tyresö (Hanviken) i första matchen, fortsätter Niklas Dahlberg.

Visby Roma har tre segrar och två förluster. Hur ser du på er start?

– Det var hackigt i början med alla skador. Tunt med folk även på träningarna ett tag och då klart att allt inte bara sitter direkt.Känns som att vi blir bättre och bättre i den här processen.

Matchfakta

Hockeyettan

Brödernas-Visby Roma 3–2

(1–0, 2–1, 0–1)

Period 1: 1-0 (9.58) Carl Wassenius.

Period 2: 1-1 (8.21) Karl Smedberg (Simon Eriksson, Pontus Karlsson), 2-1 (15.46) Carl Wassenius, 3-1 (19.26) Jacob Samuelsson.

Period 3: 3-2 (1.16) Niko Lahtinen (Elias Lindström, Hampus Engman).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!