Visby Roma segrade i tufft möte mot Väsby

Det var tufft och jämnt när Visby Roma slog Väsby hemma med uddamålet, 3-2. En viktig seger i toppen av division 1.

.

.

Ishockey2019-11-01 21:49

Förra säsongen vann Visby Roma och Väsby var sin match när de möttes i serien.

Och det blev en ny och jämn drabbning mellan lagen där Visby Roma kunde avgöra i mitten av den tredje perioden.

– Superkul att vi kunde vinna, en viktig seger i toppen, säger Eric Winbergh, Visby Roma.

Men några utvisningar för hemmalaget kunde ha ställt till det, Väsby plockade ut sin keeper och spelade sex mot fyra och man hade ett konstant tryck mot Visby Romas mål, men lyckades aldrig få in kvitteringen.

– Det var bra tryck där, men vi kunde reda ut det, säger Eric.

Inför matchen låg Visby Roma tvåa med 28 poäng på 13 spelade matcher, precis bakom i tabellen som trea låg Väsby som spelat in 25 poäng, men dock bara spelat elva matcher.

Det blev en tät och bra första period som bjöd på mycket, redan efter 58 sekunder fick hemmalaget spela boxplay, men Väsby kunde inte utnyttja det.

I stället var det Visby Roma som satte första målet genom Eric Winbergh.

– Det var en retur som tog på mig och in i mål, kanske inte jättesnyggt, men alla mål räknas, säger Eric och småskrattar.

Men det var en ledning som Visby Roma bara fick njuta av i 33 sekunder, Pontus Karlsson satte 1-1.

Och bara knappa två minuter senare kom även 2-1 för Väsby.

Båda lagen hade bra lägen, men första perioden slutade med Väsbyledning med 2-1.

Redan efter 25 sekunder in i andra perioden fick hemmalaget chansen till kvittering när man fick spela powerplay, men det närmaste man kom mål var en puck som studsade på mållinjen.

Men kvitteringen kom till slut, Mikael Hedlund satte 2-2 efter fint förarbete av Teemu Huttu och Adam Rachidi.

Tredje perioden bjöd på chanser åt båda håll, men det var hemmalaget som fick utdelning när Teemu Huttu satte 3-2 i mitten av perioden.

Väsby jagade frenetiskt en kvittering och man fick också chansen när Visby Roma drog på sig några utvisningar, men Väsby lyckades inte kvittera trots ett massivt tryck mot Visby Romas mål de sista minuterna..

Matchfakta

Hockeyettan Östra

Visby Roma-Väsby 3-2

(1-2,, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (4.10) Eric Winbergh (Tomislav Lovric, Fredrik Sandberg), 1-1 (4.43) Pontus Karlsson (Leonard Forselius, Tobias Hilmerstam), 1-2 (6.39) Manfred Ehlers (Elliot Lorraine, Fredrik Falk).

Skott: 12-15.

Andra perioden: 2-2 (4.40) Mikael Hedlund (Teemu Huttu, Adam Rachidi).