Visby Roma slog topplaget – i kraftigt försenad match

Kristianstad var fullpoängare inför mötet, men mot Visby Roma kom första förlusten. Elias Lindström satte segermålet med tolv sekunder kvar att spela. "Extra skönt att slå Kristianstad", säger Emil Grimlund som gjorde sitt första mål för säsongen.

Visby Roma mötte Kristianstad på fredagskvällen.

Ishockey2024-01-12 23:37

Det blev en lång och speciell kväll i Visby ishall – och till slut stod Visby Roma som vinnare.

Strax efter klockan 23.00 var mötet med serieettan Kristianstad över.

– Så jäkla skönt. Jag är bara så glad nu, säger en mycket nöjd Emil Grimlund i Visby Roma.

Det är lätt att förstå honom. 20-åringen som lämnade Oskarshamn i somras gör sin första säsong som senior och är född i Ronneby, Blekinge. Inte så långt från Kristianstad.

– Det känns extra bra för mig att slå Kristianstad. Det tar ungefär en timme med bil mellan orterna.

undefined

Kristianstad som spelade i hockeyallsvenskan i fjol har inlett allettan starkt och inte tappat poäng inför resan till Gotland.

Visby Roma såg laddad ut från start och gjorde en mycket bra första period. Men trots ett rejält övertag i skottstatistiken (15–4) var det mållöst efter 20 minuter.

Sedan dröjde det närmare två timmar innan andra perioden kunde komma igång. Problem med isen gjorde att matchen blev rejält försenad.

Efter flera turer och försök att få isen att hålla bakom målet närmast omklädningsrummen kom perioden igång först vid 21.45. Då hade stora delar av publiken lämnat ishallen. De som valde att stanna kvar fick en härlig underhållning.

– Det blev hackigt med alla avbrott, en väldigt speciell situation. Jag tycker ändå vi löser det bra och är starka mentalt, tillägger Emil Grimlund.

undefined
Problem med isen mellan Visby Roma och Kristianstad.

Några minuter senare hade just Emil Grimlund gjort 1–0 från blålinjen. Målet var backens första för säsongen och i sin nya klubb.

– Också så skönt och kul. Jag har sagt att jag ska dra iväg några fler höstlöv, skicka in lite skräp mot mål och den här gick ju in. Haha.

Gästerna spelade upp sig efter ledningsmålet och tog över händelserna. Skånelaget avlossade hela 20 skott i perioden, men Sebastian Andersson som fick chansen mellan stolparna spikade igen kassen efter flera spektakulära räddningar.

Till slut kom kvitteringen, men det krävdes ett powerplay innan Elliot Ekefjärd gjorde 1–1.

Med tolv sekunder kvar att spela satte Elias Lindström segermålet sedan gästerna dragit på sig en utvisning i slutminuterna. Åter utbröt stort jubel.

– Otroligt viktigt. Vi har pratat om att bygga vidare på våra bra prestationer. Som mot Tranås här tidigare i veckan, säger Emil Grimlund.

Filip Lindblad, Tim Bothén, Olle Andersson, Chase Phelps och Linus Dahlberg saknades i hemmalaget.

Nu väntar en veckas speluppehåll. Fredag 19 januari möter Visby Roma Vimmerby på bortaplan.

Matchfakta

Allettan södra

Visby Roma-Kristianstad 2–1

(0–0, 1–0, 1–1)

Period 1: –.

Period 2: 1–0 (3.12) Emil Grimlund (Adam Harrysson Karlsson, Wille Bärehag).

Period 3: 1–1 (7.22) Elliot Ekefjärd (Oscar Lundin, Joel Svensson), 2–1 (19.48) Elias Lindström (Anton Johansson).