Visby Roma vann segdragen tillställning

Isen gick sönder och spelet lämnade mer att önska. Erik Palm blev stor matchhjälte med sitt matchavgörande mål i förlängning.

Visby Roma.

Visby Roma.

Ishockey2019-10-04 22:07

Visby Roma har fortfarande en del att jobba med.

Efter två raka förluster mot Hudiksvall (1–2) och Strömsbro (1–4) krävde publiken en seger när nästjumbon Hanviken kom på besök.

Inte minst med tanke på att spelare som Daniel Marmenlind, Carl Ericson och Einar Engström gjorde comeback efter skador.

Någon stor ishockeymatch blev det inte utan matchen rycktes sönder när isen gick sönder redan före första nedsläpp.

Och igen efter 13 minuter, vilket ledde till att man tog en extra paus, spolade om isen, spelade klart det återstående sju minuterna och sedan en ny paus.

Många av de 672 åskådarna som löst entré tröttnade på att behöva vänta och när inte heller underhållningen på isen var den bästa lämnade många Visby ishall.

På isen var Visby Roma ändå det hetare laget och skapade mängder av chanser, men har precis som senast mot Strömsbro ingen kraft i sina avslut.
Det ledde i sin tur till att Hanvikenmålvakten Hugo Edlund framstod som en vägg i bortakassen. Efter två spelade perioder hade Visby Roma bombarderat Hanvikenkassen med 40 skott.

I tredje perioden öppnade matchen upp sig och bjöd på ett mer böljande spel där Hanviken var minst lika vassa. Närmast att avgöra för Visby Roma var Tomislav Lovric med ett backhandskott i stolpen.

Mållöst efter 60 minuter innebar förlängning och väl där klev backen Erik Palm fram genom en soloräd och lyfte in 1–0 redan efter 21 sekunder och bonuspoängen stannade på Gotland.