Visby Roma vann utan att briljera mot Bajen

Visby Romas kunde efter visst besvär inkassera tre poäng i seriepremiären mot Hammarby. Matchen kom av sig efter halva tredje perioden.

Visby Roma gick vinnande från seriepremiären mot Hammarby.

Ishockey2019-09-13 22:03

Visby Romas premiär i Hockeyettan var efterlängtad. 1214 personer lockades till Visby ishall och den absoluta merparten gladdes åt att Visby Roma tog hem segern. Men resultatmässigt blev det mycket jämnt.

Hemmalaget började initiativrikt, men den initiala pressen kom av sig. Med cirka 17 spelade minuter spelade såg dock Visby Roma till att bryta dödläget.

I numerärt överläge skapades bra snurr, sedan tilläts nya finländaren Teemu Huttu få all önskvärd tid i världen att kliva in från högra tekningscirkeln och pricka in ledningspucken.

Teemu Huttus hockeyhjärna var för övrigt den enskilt största behållningen i premiären. Så länge han får utrymme kommer han briljera i vinter med sin fina blick för spelet.

Vidare tog förra säsongens bästa backpar Martin Lindberg och Erik Palm vid från i fjol och visade upp stabilt spel med en tydlig offensiv uppsida.

Hammarby tilläts kvittera halvvägs in i matchen, varpå de också tog kommandot resterande del av mittenakten. I den tredje perioden satte hemmalaget ner foten direkt och ordnade tidig utdelning. Mikael Hedlund förvaltade Martin Lindbergs fina förarbete på bästa sätt.

Under första halvan av tredje perioden var gästerna sedan knappt över röd linje. Med drygt tolv minuter spelade av den tredje perioden tog spelet en tydlig och dyster vändning, Jonatan Stuxberg tacklade gästernas icke puckförande David Ljusbol med matchstraff som följd. Det gick så illa att Ljusbol blev liggandes kvar på isen och ett längre avbrott följde i väntan på att ambulans skulle anlända.

Visby Roma klarade mycket förtjänstfullt av spelet i numerärt underläge när matchen återupptogs . Åter med fem utespelare på isen så fick Carl Ericson omgående en möjlighet att sätta trean och döda matchen, men skottet satt klockrent i stolpen. Gästerna förmådde inte forcera för en kvittering.

– Vi gör en bra första period, men en sämre andra. I tredje kommer vi ut starkt. Sedan gör vi det bra för att döda fem minuters boxplay efter avbrottet. Det var en typisk premiär, en del var bra och annat var mindre bra men det var skönt med tre poäng, säger VR-backen Martin Lindberg.

Matchfakta

Visby Roma 2

Hammarby 1

(1–0, 0–1, 1–0)

Mål: 1–0 (16.57) Teemu Huttu (Palm) PP, 1–1 (29.52) David Ljusbol (Kokkonen, Plarsmo), 2–1 (40.33) Mikael Hedlund (Lindberg, Huttu).

Skott: 35-23

Publik:1214 personer