Visby Roma vill bryta negativ trend

Två raka förluster. Visby Roma har kommit av sig efter en lovande start. "Vi måste skapa fler chanser", säger Hans Särkijärvi inför mötet mot bottenlaget Hanviken.

Hans Särkijärvi menar att Visby Roma måste skapa fler målchanser.

Hans Särkijärvi menar att Visby Roma måste skapa fler målchanser.

Foto: Mattias Karlsson

Ishockey2019-10-04 11:19

1-2 mot Hudiksvall.

Och 1-4 senast mot nykomlingen Strömsbro.

Visby Roma har halkat ner på femte plats i Hockeyettan östra, efter den stabila inledningen.

– Matchen mot Hudik var relativ jämn. Där kunde vi fått med oss någon poäng, även om jag tycker dom var lite bättre. Senast kom vi inte upp i vår standard. Sedan speglar inte resultatet matchen. Vi borde gjort fler mål och hade 6-7 powerplay bland annat. Vi tar också lite för många utvisningar, säger Hans Särkijärvi.

I kväll väntar nästjumbon Hanviken som ännu inte vunnit under ordinarie tid. Laget har tre poäng inför matchen.

– Vi måste ha respekt för alla lag i serien. Sedan har vi varit för målsnåla på slutet och bara gjort ett mål i båda matcherna. Vi måste skapa fler chanser.

Skador och sjukdomar har härjat i Visby Romas trupp, men läget börjar ljusna. Målvakten Daniel Marmenlind är tillbaka från sin skada och har tränat hela veckan. Carl Ericson som missade matchen mot Strömsbro är också tillbaka. Det kan snart även Einar Engström och David Lundmark vara.

– Einar har tränat för fullt i veckan och är dag till dag. David har också gått för fullt på slutet och kan vara redo nästa vecka. Det ser bättre ut, fortsätter Hans Särkijärvi.

Däremot missar backtrion Lukas Renlund, Lucas Hedlund och Adam Rachidi kvällen.

– Adam är sjuk och kommer inte att spela mot Hanviken. Lucas saknas tills vidare, av personliga skäl, säger den nye tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!