Johan Larsson blir kvar i NHL

Johan Larsson kommer att spela med Buffalo även nästa säsong, skriver GT. "Visst är det bra pengar".

17 juli 2015 15:23

Johan Larsson har skrivit på ett envägskontrakt med Buffalo Sabres vilket innebär att han får 800 000 dollar i lön. Johan Larsson imponerade stort under våren och fick flera gånger spela i Buffalos förstafemma.

– Det har varit en process det här. Men nu visar Buffalo tydligt att de vill ha Johan i laget, säger agenten Lars Cederström.

Gotlands Tidningar: Varför blev kontraktet på ett år?

– Johan har stor potential att utvecklas ännu mer kommande säsong, så vi tror att han kommer ha ett ännu bättre utgångsläge till förhandlingar om ett år, säger Lars Cederström till GT.

Johan Larsson säger till GT att han ser fram emot att få fortsätta i Buffalo.

– Visst är det bra pengar, men för mig handlar det här främst om att jag nu kommer att få fortsätta spela hockey i ett väldigt spännande lag med nya spelare och ny coach. Det blir en spännande säsong, säger han.

Buffalo har under den senaste tiden kontrakterat flera spelare för centerpositionen där Johan Larsson normalt brukar husera.

–  Det vet var de har mig och jag kan spela i många olika roller. Nu ska jag dra över i slutet av augusti och göra en riktigt bra camp, säger Johan Larsson.

Hur ser du på Buffalos lag till kommande säsong?

– Vi har fått in riktigt bra spelare och vi ska i alla fall sikta på att gå till slutspel, säger Johan Larsson om sitt lag som i fjol var ett av NHL:s absolut sämsta lag.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa