Johan Larsson om skadan som förstörde säsongen

Den resterande delen av Johan Larssons NHL-säsong med Buffalo Sabres tog slut på nyårsafton. Här berättar han om sina känslor efter skadan.

9 januari 2017 20:48

På bara några sekunder var Johan Larssons säsong i NHL över. Det var i 1–3-förlusten mot Boston Bruins som han fick en rejäl tackling av Bostonbacken Adam McQuaid. Buffalo reste hem efter förlusten – men Johan Larsson blev kvar på sjukhus med både armbågen och handleden ur led. Sedan dess har han inte tränat och Johan Larsson säger att det känns tungt att det inte blir mer ishockey den här säsongen.

– Det är tråkigt när det händer och en skada kommer aldrig lägligt. Men sådant här händer i idrottens värld. Det är inget roligt såklart, men man får försöka vara positiv. Det går inte att gå runt och deppa hela tiden, säger Johan Larsson som på 36 matcher gjort 11 poäng och dessutom fått fina vitsord av coachen Dan Bylsma.

I sex veckor framöver kommer han att gå med gips. Därefter kommer rehabiliteringen att inledas och det är inte aktuellt att resa tillbaka till Sverige under tiden.

– Jag kommer vara kvar här borta och få den bästa hjälp som det bara går. Nu gäller det att läka ordentligt och det är bara att försöka komma tillbaka starkare, säger Johan Larsson.

Vad säger du om tacklingen?

– Jag tappar balansen och sedan får jag ganska mycket fart. Det var tyvärr lite otur, tråkigt att det hände, säger Johan Larsson utan att vara allt för bitter över den förstörda säsongen.

Han säger att det inte ännu varit några diskussioner med Buffalo om framtiden.

– Det har egentligen inte funnits något framtidssnack alls. De vill bara att det ska läka så bra som möjligt och jag har fått många lyckoönskningar via sms, säger han.

Finns det någon chans att du kommer tillbaka i slutet av säsongen?

– Nej det är helt kört. Vi har sagt att jag vara tillbaka till nästa säsong, men nu gäller det att inte stressa tillbaka, säger Johan Larsson.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid