Efter vinsterna mot Tjeckien och Ryssland avslutade Sverige med att förlora mot Finland i Sweden Hockey Games i söndags.

Men turneringen, som var ett genrep inför VM, gav mersmak.

– Det tycker jag, det gick helt okej. Sedan finns det alltid saker som kan bli bättre. Vi hade tränat rätt hårt i början av veckan och var kanske aningen slitna, för att komma i form till VM, säger Johan Larsson.

Artikelbild

| Larsson (till vänster) i VM på hemmaplan 2012.

För Larsson blev det ett par dagar på Gotland, innan han drog vidare i onsdags.

– Mest förbereda, packa och så där. Men alltid skönt att komma hem.

Han har en lång säsong bakom sig i Nordamerika och NHL. Buffalo Sabres kom sist i Eastern Conference och var åter långt från slutspelet. Forwarden som förra sommaren skrev på ett nytt tvåårskontrakt har inte heller fått det att lossna offensivt. På 80 matcher har det blivit fyra mål och 17 poäng totalt.

– Det har gått upp och ner, precis som för laget och har varit rätt tungt. Efter jul har det känts bättre och bättre och jag känner mig fräsch, tillägger han.

Klubben var direkt positiv till att han skulle spela VM.

– Buffalo tyckte bara det var kul och ser det nog som en bra erfarenhet.

Det har skrivits och spekulerats om gotlänningens framtid i laget, att han skulle vara på väg bort.

– Jag vet inte var det kom ifrån, men det stämmer inte. Jag har kontrakt och trivs bra i Buffalo. Jag ser fram mot nästa säsong och hoppas att det ska gå bättre för mig och laget.

Det finns anledning att tro det. De senaste årens skrala placeringar har gjort att Buffalo draftat flera lovande spelare. Dessutom väljer Buffalo först i sommarens draft. Mycket talar för att superlöftet Rasmus Dahlin blir lagkamrat med Johan Larsson.

– Fast det där vet man aldrig, men visst lutar det kanske åt det. Vi har redan ett bra lag och kan vi förstärka lite ser det bra ut, säger Johan Larsson.

Förutom Larsson skickar Buffalo Ryan O’Reilly (Kanada) till VM.

– Det hade kunnat vara fler, men mycket spelar in. Kontrakt och skador, till exempel.

I Sweden Hockey Games bildade Larsson formation med Jacob De La Rose (Montreal) och Magnus Pääjärvi (Ottawa).

– Vi gjorde inget mål, men det funkade bra. Lägen saknades verkligen inte och vi spelade mycket i anfallszon. Det känns som att det finns något att bygga vidare på, säger han och fort-sätter:

– Jag har inte spelat med någon av dom tidigare, men har självklart lite koll. Vi spelar ju i samma liga.

Annars var just förlustmatchen mot Finland, där Tre Kronor tappade 1–0 till 1–3 i sista perioden, den spelmässigt bästa, enligt Johan Larsson.

– Vi fick det att stämma då. Även om vi tappade ledningen lovar det gott inför VM.

För Larsson blir det hans andra senior-VM. Senast det begav sig 2012 på hemmaplan åkte Sverige ut mot Tjeckien i kvartsfinal.

– Det är kul att vara tillbaka. Jag sa tidigt att jag var intresserad, om chansen skulle dyka upp. VM blir en kul utmaning.

Hur ser du på era ­chanser?

– Goda, vi har ett bra lag. Tillräckligt bra för att kriga om guldet. Vi är starka på alla positioner.

John Klingberg, Oliver Ekman-Larsson, Gustav Nyqvist och Rickard Rackell är några av stjärnorna. Larsson är knappast det största affischnamnet, men tar gärna rollen som grovjobbare.

– Jag kommer nog att ha samma roll som i Buffalo. Den trivs jag med, fortsätter Johan Larsson.

Sverige inleder mot Vitryssland i kväll.