Kapten Raflunds finger helt av

Visby Ladies lagkapten Jonna Raflund skadade handen vid senaste bortamötet med Luleå. Det som först verkade vara en stukning visade sig senare vara ett brutet finger. "Det är jättetufft att inte kunna spela när laget också har det tufft".

11 december 2018 20:00

En förkyld Jonna Raflund fick se sitt lag förlora knappt mot Alvik i fredags i Ica Maxi Arena. Förlusten var den sjunde i raden för Visbylaget som ännu längtar efter sin första vinst för säsongen. Efter en händelse i förra bortamatchen mot Luleå fick Raflund gå av med smärtor.

– Jag fick en smäll och tänkte att det bara var en vanlig stukning, vilket händer hela tiden i basket. Men när det fortsatte göra ont i veckan fick jag röntga det och det visade sig att lillfingret var av, säger Jonna Raflund.

Frakturen innebär att hon nu har fingret gipsat i en skena, något som hon kommer att ha åtminstone en vecka till, då fingret ska röntgas igen. Hur många matcher hon kommer att missa till följd av skadan är ännu oklart. På klubbens hemsida skriver man att Raflund kan vara borta allt mellan två och tio veckor beroende på hur läkningsprocessen går.

– Jag vill ju såklart att fingret ska vara helt bra innan jag kommer tillbaka i spel. Just nu är det svårt att säga när jag är tillbaka, det är helt beroende på hur gipsningen går säger hon.

Visby Ladies har två matcher kvar innan nyår och kaptenen hade önskat att kunna vara med och ta sitt lag till en första seger.

– Det är jättetufft att inte kunna spela när laget också har det tufft. Vi är så nära vår första vinst nu så det känns tråkigt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
Erik Daun