KLART De tar över restaurangen i arenan

Turerna har varit många och långa gällande vem som ska ta över driften av restaurangen i arenan. Nu har Region Gotland gjort klart med en aktör. "Det känns jätteroligt!"

4 april 2018 17:43

Det gick inte riktigt som planerat för O'Learys restaurang i Ica Maxi arena. Redan ett och ett halvt år efter arenans invigning försattes den i konkurs. Publiken svek och idén togs inte alls emot som förväntat, menade ägarna Jonas Jakobsson och Per Viberg.

Sedan dess har Region Gotland fört diskussioner med olika intressenter som kan tänka sig att ta över driften av restaurangen. Under onsdagen skrev de på kontraktet med en ny aktör, vilket föreningarna som är aktiva i arenan informerades om under onsdagen. Och det blir, precis som Gotlands Allehanda tidigare skrivit om, Joda bar och kök som flyttar in i arenan. De driver sedan tio år tillbaka en restaurang i Visby hamn.

Christopher Johnsson, som tillsammans med Johanna Dahlbom driver Joda bar och kök, bekräftar att kontraktet är påskrivet.

– Bläcket har knappt hunnit torka. Men ja, det är klart.

Hur känns det?

– Det känns jätteroligt! Det ska bli spännande och roligt. Vi jobbar redan tajt med föreningarna så det känns naturligt.

Joda brukar exempelvis ordna mat till arenans loger och föreningarnas spelare äter ofta på deras restaurang i hamnen.

– Så vi har redan befunnit oss i arenan, säger Christopher Johnsson.

Det gick ju inte så bra för O'Learys. Varför kommer det att gå bättre för er?

– Jag vet inte, när ett så starkt varumärke som O'Learys inte klarar av det så är det svårt. Men vi är positiva och vi kommer att börja från noll och fokusera på de event som redan finns. Det kommer inte att bli någon lunchrestaurang initialt.

Joda bar och kök får tillträde den 1 juni.

Så jobbar vi med nyheter
Malin Stenström