KLART: GGN sprider sig – till Finland

Endurotävlingen GGN blir VGN när tävlingen nu sprider sig till Finland. "Första etappen i en stor satsning på en nordisk enduroklassiker", säger Conny Bohlin, vd för Nordic Sport & Event.

9 juni 1916 16:27

På torsdagen blev det klart att Gotland Grand National får en systertävling i finska Vierumäki, med det gotländska företaget Nordic Sport & Event som en av huvudarrangörerna.

– Det känns jättehäftigt och fantastiskt roligt. Vi har arbetat med det här i två år, så det här är en ny epok i bolaget som tar fart i dag. Vårt moderbolag Nordic Group AB kommer att äga 50 procent i det nystartade finländska bolaget Nordic Sport & Event OY, som kommer att arrangera tävlingen, säger Nordic Sport & Event AB:s vd Conny Bohlin.

Tävlingen i Vierumäki kommer att äga rum för allra första gången 28-29 maj nästa år, och förhoppningen är att nå upp till totalt 1 000 deltagare det första året. Precis som på Gotland kommer man även att införa tävlingar i löping, mountainbike och ATV i Finland. Enligt Conny Bohlin är en finländsk version av GGN dock bara början.

– Det är första etappen i en stor satsning på en nordisk enduroklassiker. 2018 hoppas vi även kunna starta en tävling i Norge.

Så jobbar vi med nyheter