Krönika: "Klubbens största förlust någonsin"

Skadorna sätter stopp för en fantastisk innebandykarriär. Vem som ska ersätta Sara Steen i Endre IF har jag inget svar på...

29 mars 2020 18:44

Det var kanske inte så överraskande. MEN är fortfarande en lika stor förlust för Endre och hela innebandygotland.

Nyheten på söndagseftermiddagen att Sara Steen lägger klubban på hyllan kommer få stora konsekvenser och är klubbens största spelartapp någonsin, skulle jag säga.

Endre har tappat tunga pjäser tidigare förstås, som när Anna Jakobsson slutade för fyra år sedan. Då var just Sara Steen den självklara arvtagaren. Vem som ska bli det nu har jag inget svar på... Förutom Steen och innan Anna och Olivia Ruthströms återkomster finns ytterligare en (!) egen produkt (Tove Sandelin) i truppen. Därför var Sara Steens så viktig.

Visst kan spelare som Ellen Bäckstedt och Wilma Johansson axla stjärnrollen under många år framöver, men Steen är ändå något annat. En spelare som lyfts upp från de egna leden som 14-åring och vuxit ut till en superstjärna inom sporten. Sådana växer sannerligen inte på träd i dagens innebandy.

 

Sara är 25 år och kunde haft flera fina säsonger framför sig, men en sargad kropp satte till slut stopp för en fortsatt karriär, som nu fick ett tråkigt slut i Karlstad för drygt två månader sedan.

Endre har något på gång, det visade laget inte minst under vintern när Endre vann tio raka matcher och satte nytt klubbrekord i SSL. Nu måste föreningen börja om från början till stora delar i den sportsliga satsningen. Endre står redan utan en huvudtränare efter att Sabina Wedberg slutat och nu saknas dessutom en lagkapten och kulturbärare.

Klubben måste förstås pensionera nummer 27 och göra plats bredvid 17,18 och 19 på kortsidan i Ica Maxi arena.

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund