LISTAN: Här kan du se fotbolls-VM på Gotland

Under fotbolls-VM visar flera restauranger matcherna från mästerskapet. Här kan du se vilka ställen som visar matcherna och vad som händer om man inte har rättigheter för att visa VM i Ryssland.

14 juni 2018 16:45

TV4 äger rättigheterna till fotbolls-VM och Canal Digital har ett distributionsavtal med tv-kanalen om att sälja rättigheterna för offentlig visning. Under mästerskapet kommer de på olika sätt att kontrollera att olika restauranger betalat för att visa fotbolls-VM.

– För att säkerställa att det inte är några barer som piratvisar mästerskapet genomför vi tusentals kontroller över hela landet, säger Maria Sörnell, marknadsdirektör på Canal Digital.

Hon säger att det hela sker helt anonymt – och ingen meddelar sin närvaro till exempelvis restaurangägaren.

– Vi har anonyma kontroller som noterar under tiden att matchen sänds. Om man inte har avtal rapporteras det in till oss på Canal Digital och sedan skickar vi ett kravbrev till den här restaurangen, säger Maria Sörnell.

Vad är det som styr hur mycket det kostar att visa matcherna?

– Det är helt beroende på antalet sittplatser och om det finns alkoholtillstånd eller inte. Om man har fler antal sittplatser kostar det helt enkelt mer, säger hon.

Listan på krogarna som får visa fotbolls-VM

Fårö Strandcafé

Bruna Dörren, Ljugarn

Strand Bistron, Ljugarn

Slite strandbar, Slite

Joda, Visby

Wisby Hof, Visby

Wisby Strand/Kallis, Visby

Restaurang Brödernas, Visby

Borgen, Visby

O'Learys, Visby

Fiket i Burgsvik

Pighuset Tapas & Cava, Ljugarn

Källa: Canal Digital.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid