LIVE: Följ tredje ronden i SSL-kvalet

Kampen om en SSL-plats mellan Visby IBK och Team Thoréngruppen fortsätter med playoffmatch 3 i Umeå klockan 17. Efter två matcher har lagen vunnit varsin seger.

14 april 2019 00:00

Thoréngruppen tog hem första ronden på hemmaplan förra helgen, men när lagen möttes i den andra matchen i Visby var det Visby IBK som gick segrande ur striden efter seger med 6–5.

– Jag tycker att vi vinner den matchen helt rättvist, vi kunde haft ledningen med minst 3–0 efter första perioden, säger Joakim Bandholtz, tränare i Visby IBK.

Men det var TG som ledde med 1–0 efter första perioden och efter två perioder hade gästerna en 4–2-ledning.

– Vi gick ner på folk till tredje och snackade i pausen om att vi skulle ta chansen och njuta av stunden. Det var ju ett enormt publiktryck, vet inte om det varit så bra tryck tidigare, säger han.

IBK gick ut för att njuta och vann tredje perioden med 4–1 och hade därmed utjämnat till 1–1 i matcher, vilket även betydde att man får en hemmamatch till.

– Det var lite som ett första delmål att vi skulle fixa så vi får två hemmamatcher, säger han.

Nu är det ny match borta, känslan inför den?

– Det kommer att krävas toppresultat varje match för att nå SSL. I de två första matcherna har vi kanske lyckats i 40 minuter, men det krävs bra spel i 60 minuter, säger han.

Truppen är intakt, än så länge även om flera spelare har en del skavanker efter en tuff playoffserie till SSL.

– Det är många spelare som har ont, men ingen kommer att vika in skägget i det här läget, säger han.

Först till tre segrar kommer att ta SSL-platsen till nästa säsong och en sak är säker, Visby IBK kommer inte att ge upp den chansen.

Så jobbar vi med nyheter
Ulf Jönsson