LIVE: Täby tog hem rond två i SM-slutspelet

I dag är det dags för kvartsfinal 2. Täby besöker Ica Maxi Arena och ska försöka slå tillbaka efter torsdagens Endreseger. Men för att göra det måste de ta sig igenom den norsk-finska muren.

30 mars 2019 13:58

Endre har inte lyckats ta sig längre än till SSL-kvartsfinal de två senaste säsongerna. Båda gånger har man åkt ut mot just Täby. Förra året blev gotlänningarna pulveriserade med totalt 22–6 i tre raka matcher mot Stockholmslaget.

Men trots torsdagens 7–6-seger gäller det fortfarande för Endre att täppa igen bakåt för att kunna flyga vidare till semifinalerna. Och där ligger mycket av ansvaret på målvakterna Thea Ekholt, 24, och Liisa Kokkonen, 30.

Efter att ha blivit utsedd till årets spelare i Norge 2017 värvades Thea Ekholt till SSL och Endre. Efter en motig förstasäsong på Gotland gör hon nu sitt första SSL-slutspel som förstamålvakt.

– Jag hade en del skador förra året och spelade inte så mycket, men nu när man fått mer speltid är det klart man utvecklats, säger hon.

Ni har ju åkt ut mot Täby två år i rad, sätter det sig i huvudet?

– Kanske mer för vissa, men inte för mig personligen. Men vi ser det mest som motivation. När det såg ut som att vi skulle få Pixbo i kvartsfinalen var vi lite besvikna för vi ville ha chansen att slå ut Täby.

Målvakt är ju en ganska utsatt position, känner du någonsin någon press?

– Det är klart att i vissa matcher när man möter bra motstånd och får många skott på sig vet man att man behöver va riktigt bra för att vi ska kunna vinna. Men samtidigt tror jag inte att du blir målvakt om du inte vill bli hjälte.

Thea Ekholt är uttalad förstakeeper och har sedan i februari fått sparra mot med publikfavoriten Liisa Kokkonen. Finskan slutade med innebandy för två år sedan, men eftersom Sophia Lundmark är gravid blev hon övertalad att göra comeback. Kontraktet gäller säsongen ut.

– Det har känts bra. Jag känner att jag fortfarande har det mig, och jag har ju varit med förr. Man kan ju det här, säger Kokkonen.

Thea Ekholt är förstamålvakt, hur ser du på det?

– Det är en väldigt speciell situation, men för mig kvittar det vem som spelar. Spelar hon bra är jag nöjd, det viktigaste är att vi vinner och de som gör det bra ska spela. Det är likadant för utespelarna.

Finns det någon chans att du spelar innebandy även nästa säsong?

– Nej, efter slutspelet har jag gjort mitt. Men vi får hoppas att det dröjer innan det tar slut.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Andersson