Löfkvist klar för succélaget

Tidigare FC Gute-spelaren Henrik Löfkvist är klar för Dalkurd, nykomling i Superettan.

7 januari 1916 18:43

Henrik Löfkvist lämnar Akropolis efter en säsong och har skrivit på ett treårskontrakt med succéklubben Dalkurd.

– Det känns självklart väldigt bra. Det har varit på gång ett tag, men det känns skönt att det nu är officiellt, säger Löfkvist till Helagotland.se.

Henrik Löfkvist berättade redan efter att den förra säsongen var över att han inte tänkte förlänge med division 1-klubben Akropolis, då han ville högre upp i seriesystemet. Tack vare kontraktet med Borlängeklubben Dalkurd blir det nu verklighet nästa säsong.

– Det är på den nivån jag ska vara just nu, det är där jag hör hemma. Jag gjorde första träningen med laget i dag, och det kändes bra. Dalkurd känns som helt rätt steg för mig att ta för att utvecklas.

Har du någon personlig målsättning med säsongen?

– Det är att jag ska spela, och att jag ska göra det bra i Superettan. Jag vet att jag kommer att göra bra ifrån mig om jag får spela.

Henrik Löfkvist berättar att det funnits intresse även från andra klubbar, men att Dalkurd visat det största intresset.

– Det känns som att Dalkurd är rätt steg med tanke på min spelstil. Det är ett lag som vill ha mycket boll och spela offensiv fotboll, men alla lag behöver någon som säkrar upp defensivt, och där passar jag in. Jag ser det som att jag och Dalkurd kommer att hjälpa varandra att bli bättre, jag kan förhoppningsvis hjälpa dem defensivt, och jag hoppas att de kan utveckla mitt spel med boll.

Vad tror du om chanserna att ta plats i startelvan då?

– Det är alltid så att man måste kämpa för det, oavsett om klubben heter FC Gute, Akropolis eller Dalkurd. Men självklart har jag en chans, och jag ska ta den när jag får den.

Dalkurd är nykomlingar i Superettan den kommande säsongen, och har gjort sig kända i Sverige genom sin raketkarriär genom landets fotbollsserier. Från att klubben bildades 2005 vann man sin serie varje år fram till sin första säsong i division 1 2010. I höstas tog man klivet upp i Sveriges näst högsta serie.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg