Många alternativ men Qwiberg stannar i BP

Intresse fanns från många klubbar, men Klintehamnsfostrade Joel Qwiberg stannar i Stockholm och nya superettanlaget Brommapojkarna.

12 januari 2017 21:00

Joel Qwiberg var gjuten som vänsterback under säsongen som gick och gjorde ett mål och sju assist på 25 matcher i division 1 norra.

– Jag har vänt och vridit på det här fram och tillbaka, men när man lägger samman alla olika parametrar var det här det bästa alternativet. Jag har trivts jättebra i klubben och vi är ett bra gäng där alla är polare, säger Joel Qwiberg.

24-åringen har fört diskussioner med klubbar som Warberg, Gais, Trelleborg, Utsikten och Örgryte. Det fanns även intresse från utländska klubbar; en i Nederländerna och en i ett arabland.

– Min tjej bor i Göteborg så jag var sugen på att bo närmare henne, men vi har haft det så här rätt länge nu så vi fixar en säsong till, säger han.

BP är också glada över att få behålla sin vänsterback som konkurrerar med främst tidigare Hammarbyspelaren Erik Figueroa.

– Jag har en längre tid känt att jag har en högre nivå än division 1. Jag är 24 år och nu måste jag testa något nytt, säger Joel Qwiberg.

I BP är man förstås nöjda med Qwibergs beslut.

– Han är skicklig spelare som var en viktig del av truppen under avancemanget till Superettan, säger sportchefen Roberth Björknesjö till klubbens webbsida.

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson