Nu vill man ta klivet upp

Siktet är inställt på J20 Elit för Visby Roma. Ett första delmål är klart och det var att ta sig till Allettan, vilket man gjorde utan en enda förlust.

20 december 2017 13:00

Visby Romas J20-lag har spelat klart i grundserien i region öst division 1A, en serie som man vann, laget åkte inte på en enda förlust på sina 14 matcher.

Sista matchen i söndags slutade med seger med 16–1 mot Segeltorp och laget fick totalt en målskillnad på 129-27 efter 14 matcher.

– Tyvärr har det varit lite för många matcher med för dåligt motstånd, säger tränaren Johan Sjöquist.

Johan leder laget tillsammans med Simon Segerdahl och målvaktstränaren Andreas Ylander. Materialförvaltare är Mikael Wahlby.

Målskyttet har verkligen varit lyckat och man har lagt beslag på de fyra främsta platserna i poängligan.

Leonard Broström har varit mest lyckosam i målskyttet och har svarat för 32 mål och 14 assist totalt 46 poäng och det är han bäst bland alla J20 division 1 i landet.

Senaste matchen gjorde han sju mål mot Segeltorp.

– Det är alltid kul att göra lite mål, säger han.

Leonard står och knackar på dörren till a-laget där han redan varit med i fem matcher och fler vill han gärna att det ska bli.

– Jag tror inte på någon mer match den här säsongen, de har ett ganska bra gäng nu. Men nästa säsong ska jag dit, det är mitt mål, säger han.

Men först ska han och de övriga spelarna i J20-laget se till att man tar sig till J20 Elit, men då krävs i första hand en bra placering i Allettan.

För att Visby Roma ska komma så väl förberedda till Allettan har man lagt in lite tyngre träning den senaste tiden och man tränar på till jul innan det blir lite ledighet.

– Vi kör på några dagar nu innan jul, sen tar vi fem dagars ledigt innan vi kör igång igen, säger Johan Sjöquist.

Åtta lag spelar i Allettan, de fyra främsta från division 1A och fyra från division 1B. Ettan i Allettan går direkt upp till Elit, tvåan och trean går till en kvalserie och fyran till playoff till kvalserien.

– Vi har försökt scoutat motståndarna lite och som vi ser det är Tyresö-Hanviken som har fem-sex a-lagsspelare i laget, Nyköping och Värmdö de tuffaste motståndarna, säger Johan Sjöquist.

I går blev spelprogrammet klart för Allettan och det visar att Visby Roma inleder med två hemmamatcher, 6 och 7 januari.

– Det blir perfekt, det är det bästa tänkbara för oss, säger Johan Sjöquist.

6 januari ställs man mot Väsby, ett lag man haft i sin serie och sen 7 januari är det Tyresö/Hanviken, en av favoriterna.

– De är ju ett av fyra-fem lag som kommer att fajtas om de övre platserna i serien, men vi ska göra vad vi kan och siktar på Allettan, säger han.

Men först blir det lite julledighet innan allvaret drar i gång på riktigt.

Fakta

J20 Division 1 A Region Öst

Tio bästa i poängligan i J20.

1) Leonard Broström, Visby Roma, 32 mål, 14 assist=46 poäng, 2) Viktor Greveback, Visby Roma, 15+21=36, 3) Oskar Weström, Visby Roma, 15+17=32, 4) Linus Dahlberg, Visby Roma, 6+23=29, 5) Mikael Sigrén, Bålsta, 12+11=23, 6) Balint Pakozdi, Visby Roma, 10+13=23, 7) Robin Bergström, Väsby, 10+11=21, 8) Elias Engstrand, Väsby, 9+11=20, 9) Filip Michols, Österåker, 7+13=20, 10) Fredde Tjernberg, Segeltorp, 13+6=19.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa