Ny seger tar Visby Roma vidare till playoff 2

Inte samma styrkebesked som i går. Men Visby Roma vann klart rättvist mot Mariestad Bois och är klart för playoff 2, som drar igång om ett par dagar.

2 mars 2019 20:06

Det såg så stabilt ut i två perioder.

Visserligen hade Visby Roma bara en 2–0-ledning, men Mariestad skapade inte mycket för att hota.

Ändå fick skaraborgarna kontakt, efter ett reduceringsmål tidigt i sista perioden.

– Ett individuellt misstag av oss som ställer till det lite. Det var samma sak i fredags, då bjöd vi på alla tre mål. Det är inte så att Mariestad skapar något på egen hand direkt i matcherna, säger Christian Olsson i Visby Roma.

Det var just powerforwarden som definitivt fick punktera matchen med sitt 3–1 i öppen kasse, med en och en halv minut kvar att spela. Olsson fick pucken i egen zon och skickade den hela vägen in över mållinjen. Lagkamraterna och hemmapubliken skrek ut sin glädje, samtidigt som målskytten sträckte upp sina armar i luften och drog en suck av lättnad.

– Det känns så jäkla gott! Hur skönt som helst, fortsätter Christian Olsson.

Det har varit en stekhet matchserie där det fysiska spelet stått i centrum. Lördagens avgörande möte var inte lika tufft, även om det small i det flesta närkamperna.

– Vi trivs som allra bäst när det ser ut så här, det gör nog Mariestad också. Samtidigt känns vi vassare som hockeylag, myser Christian Olsson.

Playoff 2 drar igång redan på tisdag, troligen med en ny hemmamatch för Visby Roma.

Visby Roma fick en bra start nu också, även om det inte var samma tryck och intensitet som i fredagens 7–3-seger.

Fredrik Sandberg spräckte Tobias Sandbergs nolla efter knappt 14 minuter. Skottet såg inte otagbar utt, men pucken stod på högkant när backen drog till och det ställde målvakten.

Fler mål blev det inte och det ska främst gästerna vara nöjda med. Även om hemmalaget inte radade upp målchanserna var det närmare 2–0 än 1–1.

Tidigt i mittenperioden fick kaptenen Mikael Adamsson en kalaspassning över hela isen av Erik Palm. Adamsson satte full fart in över offensiva blålinjen, innan han smällde in 2–0 vid Sandbergs högra stolpe.

Mariestad hade fortsatt svårt att skapa något och när laget gjorde det var Daniel Marmenlind med på noterna.

– Mariestad var bättre i den första matchen, men vi vet att vi är starka hemma. Det är en laginsats, där alla bidrar och gör sitt. Tidigare har någon femma varit bra, nu var alla det. Vi njuta av det här och sedan är det bara att ladda om. Det känns som att vi är på gång och har hittat rätt, lagom till playoff. De två sista matcherna har varit väldigt stabila och jag tycker vi vinner välförtjänt igen, säger Christian Olsson.

Vidare till playoff 2 är också Hudiksvall, Vimmerby, Huddinge, Segeltorp, Piteå, Troja-Ljungby och Forshaga. Klara sedan tidigare är: Östersund, Kristianstad, Borlänge och Tranås.

Matchfakta

Visby Roma↔3

Mariestad↔1

Playoff 1, match 3.

(1–0, 1–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (13.55) Fredrik Sandberg (Lukas Renlund). Skott: 11–7.

Andra perioden: 2–0 (5.34) Mikael Adamsson (Erik Palm, Jonatan Stuxberg). Skott: 8–8.

Tredje perioden: 2–1 (4.02) Oliver Ödman Hadzinikolic, 3–1 (18.35) Christian Olsson (Carl Ericson).

Skott: 9–13. Totalt: 28–28.

Publik: 871.

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund

Ämnen du kan följa