De båda gotlänningarna är själva aktiva inom sporten, men det är inom cyberspace de gjort sina viktigaste avtryck.
Deras tjänster, som de själva helt ideellt utvecklat, används årligen vid de allra flesta av de största orienteringstävlingarna i Sverige.
– Förutom 25-manna brukar vi ha samma ansvar på Tiomila, på flera SM-tävlingar, världscuper och om två veckor är vi på Swedish League-finalen i Strängnäs, berättar Erik Berg.
Vad är det då de gjort. Jo, bröderna har utvecklat något som kallas ROC, Radio online control, ett system som inte används bara i Sverige utan även internationellt i 30 länder
Det omfattar ett stort antal radiokontroller i skogen, alltså kontroller där respektive löpares stämpling med elektronisk bricka blir synlig för arena-speaker men också för de som digitalt följer en orienteringstävling hemma.
Många datorer, kablar, sändare och mottagare krävs för att få det att gå i lås.
– Vi har mycket kontakt med speakern under en tävling, vilken är beroende av vårt jobb. Det är via oss han kan referera tider och placeringar under tävlingens gång, säger Erik Berg.
25-mannastafetten, som alltid avgörs i Stockholm, är såväl ett elit- som breddarrangemang med blandade åldrar och kön.
Världseliten är på plats och tävlar då för sina klubblag. Den här gången vanns tävlingen av Stora Tuna med Tove Alexandersson i laget.
Mycket av brödernas arbete ligger i förberedelsefasen. Så klart kan saker och ting gå snett under tävlingens gång, men mest brukar de kunna ta det lugnt.
Och så kunde göras på Visättra sportcenter i Flemingsberg helgen som gick.
Helgen som kommer arrangerar Garda OK höstklassikern ”Helg utan Älg” i trakterna av Etelhem. Drygt 800 löpare är anmälda till tvådagarstävlingen.
Också då håller Erik Berg i datortrådarna, då är det hemmaklubben som arrangerar.
Oskar Berg syns inte lika ofta på Gotland, han är sedan länge utflyttad och tävlar för Halmstad OK.
Datorkunnandet har gått i arv, pappa Berndt Berg var även han föregångare inom datoriseringen av orienteringen.
På 80-talet utvecklade han, tillsammans med Nils-Erik Åkesson, verksam inom Svaide/Roma SOK, ett datorstöd som kom att om inte revolutionera så i alla fall kraftigt förenkla den administrativa delen av den arrangörskomplexa orienteringssporten.