P18:s segertåg rullar vidare

Förvandlingen är total för P18. I våras var man en slagpåse, nu är man en segermaskin. På lördagen kom fjärde raka segern.

15 augusti 2015 15:39

P18 fortsätter sin klättring uppåt i tabellen efter den miserabla våren då man låg sist i tabellen och hade svårt med målskyttet. På lördagen besegrade man tabellfyran Örebro hemma på ett soligt Visborgsvallen med 3-1, och tog därmed den fjärde raka segern. Laget har inte förlorat sedan den 27 juni och har nu gjort 16 mål på de senaste fyra matcherna.

– Det är underbart. I dag är vi egentligen inte nöjda med spelet, och vi börjar matchen ganska dåligt. Tack vare att det defensiva spelet fungerar bra lyckas vi ändå ta tre poäng i dag, säger assisterande tränaren Eric Ericsson.

Det var Örebro som tog ledningen i matchen i inledningen av den andra halvleken, och just där säger Eric Ericsson att han ser en stor skillnad på P18 i dag och P18 i våras.

– När vi hamnade i underläge i våras så vek vi ner oss. Nu har vi så pass stort självförtroende att vi kommer tillbaka och vänder matchen, säger han.

P18:s mål mot Örebro görs av framstående spelare som Shannen Wacker, Pauline Mårtensson och Margaret Power. Det är dock en av lagets doldisar Eric Ericsson väljer att hylla efter segermatchen.

– Elin Nilsson får inte speciellt mycket uppmärksamhet, men hon gör en felfri match i dag där bredvid Margaret Power i försvaret. Hon gör ofta det där tråkiga jobbet som inte syns, men hon förtjänar verkligen beröm, säger han.

Segern gör att P18 drygar ut försprånget till lagen nedaför nedflyttningsstrecket, samtidigt som man minskar avståndet till lagen ovanför. Nästa match för P18 spelar på lördag då man ställs mot Forsby på bortaplan.

P18–Örebro SK Söder 3–1 (0–0)

Mål P18: Pauline Mårtensson, Shannen Wacker och Margaret Power.

Tabell och övriga resultat hittar du här >>

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa